Europatipset 2 December 2018

Söndag och nu är det jackpot på Europatipset. 3,5 miljoner extra är det att spela om. Spelstopp är 14.59.

1 Arsenal – Tottenham 12
Spännande Londonderby. Arsenal vann lätt i EL i veckan. Tottenham spelade också i Europa i veckan, 1-0 hemma mot Inter i CL. Tottenham har spelat riktigt bra på slutet och har radat upp segrarna. Arsenal kan spela bra mot alla lag. Tottenham har ännu inte spelat oavgjort i ligan. Vi tror att den trenden fortsätter och spelar 12 på Europatipset.

2 Liverpool – Everton 1X
Ett nytt spännande derby, den här gången i Liverpool. Liverpool förlorade i CL borta mot PSG med 1-2 i veckan. Har inte förlorat i ligan den här säsongen. Jagar City i toppen av PL. Everton gör en bra säsong och ligger sexa i serien, vann hemma mot Cardiff med 1-0 senast men imponerade inte helt. Liverpool har inte förlorat något av de fem senaste derbyna, vi tror att trenden fortsätter och spelar 1X.

3 Alaves – Sevilla X2
En viktig match mellan två lag som har överraskat väldigt positivt den här säsongen. Alaves ligger fyra i serien och har inte förlorat på hemmaplan ännu. Är ofta iblandade i täta och jämna matcher. Sevilla leder serien, förlorade i EL borta mot St. Liege med 0-1 i veckan. Två raka uddamålssegrar i ligan innan dess. Lagens möten brukar vara väldigt jämna, vi ger en knapp fördel till Sevilla och hoppas att det räcker med X2.

4 Girona – At.Madrid X2
Girona har gjort det bra den här säsongen och ligger åtta, vann borta mot Espanyol senast med 3-1. Kan spela jämt med de flesta lagen. Madrid vann hemma mot Monaco i CL i veckan, 1-1 hemma mot Barcelona innan dess. Förra säsongen slutade bägge mötena oavgjort. Liten fördel till Madrid och vi spelar X2 på topptipset.

5 Chevio – Lazio 2
Chevio har nyligen bytt tränare och spelade bra mot Napoli borta senast, 0-0. Har dock inte vunnit ännu i serien och har bara spelat 4/13 oavgjorda matcher. Lazio förlorade i EL i veckan, två oavgjorda i ligan före det. Om Lazio ska var med i toppen så krävs det seger mot bottenlaget och vi tror att de klarar av det.

6 Roma – Inter X2
Roma var utan chans mot Real Madrid i CL i veckan, 0-2. Förlust mot Udinese innan dess. Har stora skadeproblem. Inter förlorade mot Tottenham i CL, 0-1. har vunnit 9/13 matcher i ligan. Krysset ligger närmast till hands men vi tar med tvåan på kupongen också.

7 Sassuolo – Udinese 1X
Sassuolo har gjort det bra den här säsongen och ligger åtta i serien. Har spelat en hel del oavgjorda matcher på slutet. Udinese vann hemma mot Roma med  1-0 senast. Hade en tung period innan dess. Knapp fördel till hemmalaget men vi tar också med krysset på kupongen.

8 Torino – Genoa 1X
Torino spelade 0-0 borta mot Cagliari senast, var det bättre laget. Kan blixtra till ibland men spelar oftast oavgjort. Genoa har inte vunnit på länge men har haft ett tufft spelschema. Torino är lite väl stora favoriter här och vi väljer att spela 1X på Europatipset.

9 E.Frankfurt – Wolfsburg 1
Frankfurt bara radar upp segrarna just nu, både i Bundesliga och i EL. Vann med hela 4-0 hemma mot Marseille i EL i veckan. Spelat riktigt bra just nu. Wolfsburg vann hemma mot Leipzig senast, två förluster innan dess. Som Frankfurt har spelat på slutet så tror vi att de vinner igen.

10 Leipzig – M’gladbach 1
Leipzig är obesegrade på hemmaplan den här säsongen i ligan. Har haft det tyngre på bortaplan. M’gladbach gör en fin säsong men är lite mer mänskliga på bortaplan. Leipzig är relativt lite streckade och vi väljer att enbart ta med ettan på kupongen.

11 Marseille – Reims 1
Marseille var utan chans borta mot Frankfurt i EL. Har två raka segrar i ligan före det. Har vunnit 5/7 hemmamatcher den här säsongen. Reims vann hemma mot Guingamp med 2-1 senast. Fördel till hemmalaget och vi tror att de vinner.

12 Rennes – Strasbourg 1X
Rennes förlorade i EL i veckan, två oavgjorda i ligan innan dess. Strasbourg förlorade hemma mot Nimes med 0-1 senast. Har haft lite svårt att göra mål på slutet. Båda lagen spelar en hel del oavgjorda matcher. Krysset blir förstatecknet men vi tar med ettan också.

13 Besiktas – Galatasaray 1
Besiktas vände mot Sarpsborg i EL senast efter tre sena mål, bra i ligan innan dess. Galatasaray inledde säsongen bra men har spelat sämre på slutet. Förlust i CL mot L. Moskva senast. Formen känns bättre för Besiktas och vi tror att de vinner här.

Systemet på 256 rader:
12
1X
X2
X2
2
X2
1X
1X
1
1
1
1X
1