Topptipset 5 December 2018

Idag är det hela sex matcher från Premier League på kupongen. Många av topplagen spelar med mötet mellan Manchester United och Arsenal som höjdpunkt. Spelstopp är 18.59.

1 Manchester United – Arsenal 1X2
United fick 2-2 senast borta mot Southampton efter att ha legat under med 0-2. Är inte alls stabila i sitt spel man kan en hel del de dagar det stämmer. Arsenal har finfin form, vann hemma mot Tottenham senast med 4-2. Släpper in lite mål och det ser allt bättre ut offensivt också. Krysset är utgångstecknet men viss övervikt åt Arsenal. Vi helgarderar dock matchen på topptipset.

2 Burnley – Liverpool 2
Burnley ligger långt ner i tabellen med enbart 9 poäng efter 14 spelade matcher. Har sett mer eller mindre bedrövliga ut på slutet och har inte räckt till mot sina bottenkonkurrenter. Liverpool har spelat bra i ligan på slutet och ligger tvåa i serien, vann lite turligt mot Everton senast med 1-0. Har haft det tynge i CL på slutet. Svårt att se att Liverpool ska tappa poäng här.

3 Tottenham – Southampton 1
Tottenham förlorade senast mot Arsenal med 2-4. Har spelat riktigt bra innan dess. Har ännu inte spelat oavgjort i serien efter 14 spelade matcher. Southampton spelade 2-2 hemma mot United senast, har bara tagit en enda seger i ligan på hela säsongen. Tottenham bör vinna utan större problem på hemmaplan, behöver tre poäng efter förra matchen.

4 Everton – Newcastle 1X
Everton förlorade mot Liverpool senast efter en grov målvaktstavla i sista minuten. Släpper in lite mål men kan också har svårt att göra många. Newcastle förlorade hemma mot West Ham senast men hade tre raka segrar före det. Inledde säsongen uselt. Fördel till Everton och vi tror att det räcker med att spela 1X på topptipset.

5 Wolves – Chelsea X2
Wolves inledde säsongen helt ok men har haft det svårt på slutet, bara en poäng på de fem senaste matcherna. 1-2 senast mot Cardiff var en missräkning. Chelsea spelar bra och har bara en förlust i ligan efter 14 matcher. 2-0 hemma mot Fulham senast, såg stabilt ut. Svårt att se att Chelsea ska förlora och X2 på topptipset räcker långt.

6 Fulham – Leicester 1X2
Fulham satsade hårt inför säsongen men har inte alls fått det att stämma och ligger sist i serien med 8 poäng efter 14 omgångar. 0-2 borta mot Chelsea senast, har haft ett tufft spelschema på slutet. Leicester vann hemma mot Watford med 2-0 senast. Har inte förlorat på länge. Knapp fördel till Leicester men Fulham kan skrälla här och vi helgarderar matchen.

7 Bordeaux – St. Etienne 1X2
Två lag som spelat ok på slutet. Bordeaux spelar ofta oavgjort, både i ligan och i EL. St. Etienne gjorde en bra match senast, 3-0 hemma mot Nantes. Gör en hel del mål. Öppen match och vi tar med alla tecken.

8 Lyon – Rennes 1X
Lyon är starka på hemmaplan och svåra att besegrar, spelade 2-2 borta mot Lille senast. 2-2 hemma mot Manchester City i CL före det. Rennes förlorade hemma mot Strasbourg med 1-4 senast. Har en tveksam form. Fördel till Lyon men vi tar också med krysset på kupongen då Lyon kan ha svårt att avgöra matcher.

Systemet på 216 rader:
1X2
2
1
1X
X2
1X2
1X2
1X