Topptipset 7 December 2018

Fredag och ett par spännande matcher på topptipset. Tyvärr är en match som kommer att lottas. Sent spelstopp i kväll: 20.29

1 Juventus – Inter 1X
Juventus har spelat strålande i ligan den här säsongen och har vunnit 13/14 matcher hittills. Vann borta mot Fiorentina senast med 3-0 på bortaplan. Släpper oftast in lite mål. Inter ligger trea i Serie A men har haft det lite tyngre på slutet, 2-2 borta mot Roma senast och förlust borta mot Tottenham i CL innan dess. Juventus blir välförtjänta favoriter och har en bra chans här. På topptipset så plockar vi dock med krysset också. 

2 W.Bremen – Düsseldorf 1X2
Bremen har haft det tungt på slutet efter en fin inledning på säsongen. Har inte vunnit på fyra matcher nu i Bundesliga. Har problem med skador. Düsseldorf har bara vunnit 2/13 ligamatcher den här säsongen. Förlust hemma mot Mainz med 0-1 senast. Var helt ok innan, 3-3 borta mot Bayern München. Bremen har blivit för stora favoriter på Topptipset, helgarderingen känns given. 

3 Leganes – Getafe 1X2
Två ganska likvärdiga lag, Getafe har några fler poäng i ligan. Leganes har två raka ligasegrar och vann dessutom i cupen i veckan. Getafe vann också enkelt i cupen, seger i ligan hemma mot Espanyol innan dess med 3-0. Väldigt öppen match och vi helgarderar den. 

4 Monaco – Nice 1X2
Matchen lottas, fördelningen är 6-5-5. 

5 West Brom – Aston Villa 1X2
Ett möte mellan två lag i fin form. West Brom fick bara 1-1 hemma mot Brentford senast efter att ha släppt in ett sent mål. Tre raka segrar i ligan innan dess. Aston Villa har vunnit 4/5 matcher på slutet, seger med 3-0 borta mot Middlesbrough senast, starkt. Var inblandad i en galen match innan dess, 5-5 hemma mot Nottingham. Väldigt svårtippad match som vi väljer att helgardera på topptipset. 

6 PSV – Excelsior 1
PSV vann sina 13 första matcher i serien innan de förlorade senast, 1-2 borta mot Feyenoord, gjort det bra i CL också. Excelsoir har vunnit 4/14 ligamatcher, 3-3 hemma mot Utrecht senast. PSV har fått vila en vecka nu och är i grunden så pass mycket bättre att de bör vinna här. PSV är dock lite väl hårt streckade just nu(89%). 

7 W.Beveren – Club Brügge X2
Beveren ligger i botten av serien och har bara vunnit 1/17 ligamatcher den här säsongen. Spelar dock en hel del kryss. Har fyra raka förluster nu men är oftast någorlunda med i matcherna. Brügge vann med 3-0 hemma mot St.Liege senast. Var dåliga i två ligamatcher innan dess. Gjort det bra i CL hittills. Brügge ska vara favoriter här men har svikit i några matcher på slutet. Vi tar även med krysset på kupongen. 

8 Porto – Portimonense 1
Porto har en riktigt bra form och radar upp segrarna i ligan och i CL där de har vunnit mot Schalke och L.Moskva nyligen. Portimonense vann hemma mot Tondela med 3-2 senast men har svårt att räcka till mot topplagen i serien. Har det svårt på bortaplan, tre poäng efter fem spelade bortamatcher. På hemmaplan vinner Porto som stora favoriter.

Systemet på 324 rader:
1X
1X2
1X2
1X2
1X2
1
X2
1