Topptipset 12 December 2018

Återigen dags för Champions League på topptipset och i kväll ligger det 500000 extra i potten att spela om. Spelstopp är 18.54 i kväll. 

1 Ajax – Bayern München X2
Tvåan mot ettan i gruppen, bägge lagen är redan klara för avancemang. Mötet i Tyskland slutade 1-1. Två lag som har spelar bra på slutet. Ajax gör väldigt många mål. Bayern har inte visat upp sitt vanliga stabila spel hela säsongen men verkar vara på rätt väg. Vi tror att det räcker med att spela X2 på topptipset. 

2 Benfica – AEK Aten 1X2
Trean och fyran i gruppen, placeringarna är redan klara. Mötet i Grekland slutade 3-2 till Benfica. Helt betydelselös match, Benfica har visat upp lite bättre form på slutet dock. AEK har vunnit två raka matcher i Grekland. Knapp fördel till Benfica men vi väljer att helgardera matchen. 

3 Manchester City – Hoffenheim 1
City leder gruppen, behöver en poäng för att helt säkra gruppsegern. Hoffenheim ligger sist, har en liten chans att komma trea fortfarande. Mötet i Tyskland slutade 2-1 till City. City förlorade i PL senats borta mot Chelsea med 0-2, såg ok ut dock. Hoffenheim har spelat tre raka oavgjorda matcher i Bundesliga. Klar fördel till City som vi tror vinner.

4 Shakhtar – Lyon 1X2
Trean mot tvåan i grupp och ett helt avgörande möte, Shakhtar måste vinna för att komma tvåa i gruppen. Lyon har en teoretisk chans att komma ikapp City och vinna gruppen. Shakhtar är normalt bättre hemma än borta i de här sammanhangen. Lyon fick sin match i helgen inställd. Öppet och vi helgarderar matchen på topptipset. 

5 Real Madrid – CSKA Moskva 1X
Real är i praktiken klara gruppsegrare, CSKA spelar för att komma trea i gruppen. Mötet i Moskva slutade 1-0 till CSKA. Real har inlett säsongen svagt men har sett lite bättre ut på slutet även om det inte sprakar om spelet ännu, vann borta i ligan mot Huesca med 1-0 i helgen. CSKA vann hemma i ligan i helgen. Knapp fördel till Real men vi tar också med krysset på kupongen då vi inte helt litar på Reals spel. 

6 V.Plazen – Roma 1X2
Roma kommer att komma tvåa i gruppen. Plazen spelar föra att komma trea i gruppen. Mötet i Rom slutade 5-0 till Roma. Plazen gjorde det bra borta mot CSKA och vann i senaste omgången av CL, två raka segrar i Polen efter det. Roma har inte vunnit på fyra matcher nu. Öppen match och Roma har blivit lite väl stora favoriter nu, vi helgarderar matchen. 

7 Valencia – Manchester United 1X2
Valencia kommer att sluta trea i gruppen. United blir sämst tvåa och kan gå förbi Juventus i toppen av gruppen om de vinner. Mötet i Manchester slutade 0-0. Valencia spelade 1-1 hemma mot Sevilla i ligan senast. United vann hemma mot Fulham med 4-1. Öppen match då bägge lagen inte har jättemycket att spela om, vi helgarderar på topptipset. 

8 Young Boys – Juventus 2
Young Boys kommer att komma sist i gruppen, har bara tagit en poäng. Juventus leder gruppen och vill vinna för att säkra gruppseger. Juventus vann mötet på hemmaplan med 3-0. Young Boys spelar bra i ligan men räcker inte till i CL. Juventus är äverlägsna i Italien och vinner mest hela tiden. Trots bortaplan bör Juventus vinna här ganska enkelt. 

Systemet på 324 rader:
X2
1X2
1
1X2
1X
1X2
1X2
2