Topptipset 14 December 2018

Fredag och en väldigt öppen och svårlöst kupong på topptipset. Vi försöker att lösa det med ett säkert kryss i en av matcherna. Spelstopp är 19.59 i kväll. 

1 Sheffield Utd – West Brom 1X2
Trean mot femman i Championship. Sheffield vann borta mot Reading senast med 2-0. West Brom spelade 2-2 hemma mot Aston Villa senast. Har inte förlorat på länge nu. Lagen har inte spelat mot varandra på åtta år. Krysset kommer att bli utgångstecknet på kupongen men vi tar med alla tecken på topptipset. 

2 Nürnberg – Wolfsburg 2
Nürnberg har haft en tung period på slutet även om 0-3 borta mot Bayern är normalt. Har inte vunnit på länge nu. Wolfsburg har två segrar på sina tre senaste matcher, 2-2 dock hemma mot Hoffenheim senast. Fördel till Wolfsburg och vi lämnar tvåan ensam på kupongen. 

3 Celta – Leganes 1X2
Två ganska jämnstarka lag. Celta vann borta mot Villarreal senast med 3-2 och har två raka segrar i ligan. Leganes har en fin form och har inte förlorat på länge nu. 1-1 hemma mot Getafe senast. Celta har blivit lite väl hårt streckade på kupongen, Leganes kan skrälla och vi helgarderar. 

4 Willem II – Haag 1X
Willem II har vunnit varannan match på slutet, förlorade senast 1-5 hemma mot Heerenveen. Haag spelade 0-0 hemma mot De Graafs senast. Ett möte mellan två lag som vinner sällan. Knapp fördel till hemmalaget och vi tror att det räcker med 1X på topptipset. 

5 Charleroi – Gent 1X2
Lagen ligger nära varandra i serien. Charleroi spelade 1-1 borta mot Anderlecht senast. Gent vann hemma mot Eupen med 2-0 senast. Lagen möttes i oktober i ligan och då vann Gent på hemmaplan med 2-1. Öppen match om vi väljer att helgardera. 

6 Livingstone – Hearts 1X
Livingstone har vunnit varannan match på slutet, förlorade borta mot Aberdeen med 2-3 senast. Hearts vann med 1-0 hemma mot Motherwell senast, första segern på ett tag. Lagen möttes i september och då slutade mötet 0-0 på Hearts hemmaplan. Knapp fördel till Livingstone och vi väljer att spel 1X. 

7 Foggia – Cremonese X
Foggia har inte vunnit på sju matcher men spelar ofta oavgjort just nu. Förlorade borta mot Livorno senast med 1-0. Cremonese spelade 0-0 hemma mot Cittadella senast. Har spelat 7/14 oavgjorda matcher i ligan. Krysset ligger närmast till hands och vi spikar det på topptipset. 

8 Malaga – Cadiz 1X2
Malaga inledde säsongen bra men har en liten formsvacka just nu. Vann borta mot Mallorca med 2-1 senast. Cadiz har vunnit 4/5 matcher på slutet, 1-0 hemma mot Rayo Maja senast. Släpper in lite mål. Jämn match att vänta och vi helgarderar den. 

Systemet på 324 rader:
1X2
2
1X2
1X
1X2
1X
X
1X2