Topptipset 17 December 2018

Måndag och det är en öppen topptipsetkupong som väntar oss i kväll. Få säkra matcher att luta sig mot. Spelstopp är i kväll klockan 17.59.

1 Atalanta – Lazio 1X2
Atalanta har gjort det bra på slutet och har vunnit 3/5 matcher på slutet, senast seger med 3-1 borta mot Udinese. Förlust mot Napoli före dess. Lazio har inte nån vidare form, inte vunnit på länge. Förlorade i EL med 1-2 hemma mot E.Frankfurt förra veckan, 2-2 hemma mot Sampdoria före det. Öppen match som vi väljer att helgardera på topptipset. 

2 Alavés – A.Bilbao X2
Alavés är obesegrade på hemmaplan, men har en sämre form just nu, 0-3 borta mot A.Madrid senast. Bilbao har bytt tränare och vann direkt, 1-0 hemma mot Girona. har haft problem med målskyttet och spelar ofta oavgjort. Knapp fördel till Bilbao här och vi hoppas att det räcker med att spela X2 på topptipset. 

3 Derby – Nottingham 1X
Derby klättrar i tabellen efter två raka segrar, 1-0 borta mot Wigan senast. Nottingham förlorade senast hemma mot Preston, 0-1. Det var första förlusten på länge. Spelar ofta oavgjort, 10/21 matcher den här säsongen i ligan. Knapp fördel till Derby och vi spelar 1X på topptipset. 

4 Fenerbahce – Erzu Buyu 1X2
Två lag som inte har imponerat den här säsongen, båda har 14 poäng efter 15 omgångar. Fenerbahce är i grunden det bättre laget men vinner sällan sina matcher. Bortalaget kommer med två raka förluster. Knapp fördel till hemmalaget men vi vill se mer innan vi tror fullt ut på de, vi helgarderar. 

5 Århus – Hobro 1X
Två lag som inte har haft det lätt på slutet, Århus har bara en seger på de 10 senaste matcherna, förlorade 0-1 borta mot Nordsjälland senast. Hobro spelade 0-0 hemma mot Sönderjyske senast. Båda lagen gör väldigt lite mål. Knapp fördel till hemmalaget men krysset är givet på kupongen.

6 Köln – Magdeburg 1X
Köln har spelat riktigt bra på slutet och har fyra raka segrar i ligan nu. Magdeburg har bara en seger på 16 matcher men har spelat 8 oavgjorda. Ofta inblandade i täta matcher. Köln är favoriter men har blivit väldigt hårt streckade (just nu 85%) vilket gör att det är väldigt lockande att plocka med krysset på kupongen. 

7 Verona – Pescara 1X
Två lag som är lite ojämna i sitt spel men är nära toppen av tabellen trots det. Verona vann äntligen senast efter fyra matcher utan seger. Pescara vann hemma mot Capri med 2-0 senast, tre matcher utan seger innan dess. Verona har en liten fördel och vi spelar 1X på topptipset.

8 Valenciennes – Metz 2
Hemmalaget har bara vunnit 4/17 matcher den här säsongen. Metz leder serien, vann i senaste ligamatchen 2-0 hemma mot Red Star. Metz ser klart mer stabila ut och har en bra chans att ta alla tre poängen här, tvåa. 

Systemet på 288 rader:
1X2
X2
1X
1X2
1X
1X
1X
2