Topptipset 18 December 2018

Bra resultat i går med nästan en tusenlapp inspelat. Idag är det flera ligacupmatcher från England på kupongen med flera topplag. Ett alternativ är att spela en flerkupong som är väldigt favoritbetonad. Tyvärr så spelas ett par av matcherna först i morgon. Spelstopp är i kväll 20.29.

1 Leicester – Manchester City 2
Ligacupen, Leicester har haft det tungt på slutet, 0-1 borta mot Leicester i ligan senast. City nästan bara vinner och vinner. Vann med 3-1 hemma mot Everton i ligan i helgen. City har en klart bredare trupp och kan rotera en hel del utan att tappa för mycket kvalitet. Vi tror att City vinner här. 

2 Middlesbrough – Burton 1
Middlesbrough spelar i Championship och har gjort det bra även om formen har sjunkit på slutet, förlorade borta mot QPR med 1-2 senast. Burton spelar i L1, förlorade borta mot Fleetwood med 0-1 senast där. Burton har gjort det bra som har kommit så här långt i cupen men här borde Middlesbrough vara klassen bättre, etta på topptipset. 

3 Arsenal – Tottenham 1X2
En riktig toppmatch i cupen. Lagen möttes i ligan nyligen och då vann Arsenal med 4-2 i en härlig match. Lagen har liknande form och det blir troligen lite rotation i laguppställningarna. Vi väljer att helgardera matchen på topptipset. 

4 Chelsea – Bournemouth 1
Chelsea har spelat bra på slutet medan Bournemouth har problem, förlorat 4/5 matcher på slutet. Lagen  möttes i ligan i september och då vann Chelsea med 2-0 på hemmaplan. Chelsea har en bredare trupp och Bournemouth försöker nog att fokusera på serien. En sund etta på tipset. 

5 Bologna – Milan X2
Bologna har bara vunnit 2/15 seriematcher den här säsongen. Förlust borta mot Empoli med 1-2 senast. Milan har gjort det helt ok och ligger fyra i serien, gjorde en sämre match mot Olympiakos i EL senast. Milan har vunnit de fem senaste matcherna mot Bologna. Fördel Milan men vi tar med krysset på topptipset då de kan ha lite svårt att göra mål ibland. 

6 F. Düsseldorf – Dortmund 1X2
Düsseldorf vann äntligen senast hemma mot Freiburg med 2-0 och lämnade sistaplatsen i serien. Dortmund kommer med många raka segrar i ligan, 2-1 hemma mot W.Bremen senast. Fördel till Dortmund men vi väljer att gardera då Dortmunds spel i CL kan slita en del. 

7 H. Berlin – Augsburg 1X2
H.Berlin gör en fin säsong även om man inte riktigt räckte till mot Stuttgart senast. Augsburg spelade 1-1 hemma mot Schalke senast, var första poängen på ett bra tag. Har problem att göra mål men är ganska bra defensivt. Fördel till hemmalaget men vi tar med alla tecken på kupongen och hoppas på en liten skräll. 

8 Wolfsburg – Stuttgart 1X
Wolfsburg gör en ok säsong, har sett bättre ut på slutet och har inte förlorat på fyra matcher nu. Stuttgart vann med 2-1 hemma mot H.Berlin senast. Har svårare på bortaplan. Sund favorit i Wolfsburg och det räcker långt med 1X på topptipset. 

Systemet på 108 rader:
2
1
1X2
1
X2
1X2
1X2
1X