Topptipset 19 December 2018

Fyra matcher ifrån den tyska ligan på kupongen idag. Spelstopp är 20.29 i kväll. 

1 Chelsea – Bournemouth 1
Chelsea har spelat bra på slutet medan Bournemouth har problem, förlorat 4/5 matcher på slutet. Lagen  möttes i ligan i september och då vann Chelsea med 2-0 på hemmaplan. Chelsea har en bredare trupp och Bournemouth försöker nog att fokusera på serien. En sund etta på tipset. 

2 Arsenal – Tottenham 1X2
En riktig toppmatch i cupen. Lagen möttes i ligan nyligen och då vann Arsenal med 4-2 i en härlig match. Lagen har liknande form och det blir troligen lite rotation i laguppställningarna. Vi väljer att helgardera matchen på topptipset. 

3 Bayern München – Leipzig 1
Bayern har äntligen fått lite fart i sitt spel i ligan och jagar nu serieledningen. Vann borta mot Hannover med 4-0 senast. Leipzig vann hemma mot Mainz med 4-0 senast. Har en lite tveksam form trots det och har problem med skador på flera spelare. Klar fördel till Bayern och vi lämnar ettan ensam på kupongen. 

4 Freiburg – Hannover 1X
Freiburg förlorade borta mot Düsseldorf senast med 0-2. Är normalt bättre på hemmaplan. Hannover har det tungt, fyra raka matcher utan seger och ligger nu på jumboplats. Fördel till hemmalaget och vi tror att det räcker bra med att spela 1X på topptipset. 

5 Mainz – E.Frankfurt 1X2
Mainz förlorade borta mot Leipzig med 1-4 senast, spelade ok trots resultatet. Har vunnit 3/8 hemmamatcher den här säsongen. Frankfurt har vunnit 8/15 matcher i ligan hittills och har gjort det bra i EL också. Krysset blir utgångstipset men vi helgarderar matchen. 

6 W.Bremen – Hoffenheim 1X2
Två lag som inledde säsongen bra men har haft problem på slutet. Bremen har bara vunnit 1/5 matcher på slutet, förlorade borta mot Dortmund senast. Hoffenheim har inte vunnit en match på länge nu, men har haft ett hårt spelschema i ligan och i CL. Ofta täta matcher mellan lagen. Krysset blir även här utgångstecknet men vi helgarderar på tipset. 

7 Celtic – Motherwell 1
Celtic har det inte lika lätt som vanligt i den skotska ligan, ligger bara trea i en väldigt jämn topp av serien. Förlorade borta mot Hibernian senast med 0-2. Har dock vunnit 7/7 hemmamatcher den här säsongen. Motherwell gör det helt ok i mitten av serien. Vann borta mot St.Johnstone med 2-1 senast. Lagen möttes i början av december och då slutade matchen 1-1 i Motherwell. På hemmaplan har Celtic varit riktigt bra och vi tror att de vinner här. 

8 Hibernian – Rangers 1X2
Hibernian vann mot Celtic hemma senast, starkt gjort. Rangers leder serien nu efter 1-0 hemma mot Hamilton. På bortaplan har man bara vunnit 3/8 matcher. Jämn match som vi väljer att helgardera på topptipset. 

Systemet på 162 rader:
1
1X2
1
1X
1X2
1X2
1
1X2