Stryktipset 22 December 2018

Den här veckan är det en fin jackpott att spela om på Stryktipset. Jackpotten uppgår till ca 14 miljoner kronor. Kupongen innehåller ett par stora favoriter att luta sig emot. 

1 Manchester City – Crystal Palace 1
City ligger nu tvåa i serien efter Liverpool. Fick 1-1 borta mot Leicester i ligacupen i veckan som var. Vann hemma mot Everton med 3-1 i ligan senast. Har vunnit 9/9 hemmamatcher i serien den här säsongen. Crystal Palace vann hemma mot Leicester förra lördagen med 1-0. Två förluster innan dess. Har vunnit 2/9 bortamatcher den här säsongen. På hemmaplan är City riktigt bra och här vinner de. 

2 Chelsea – Leicester 1
Bägge lagen var i farten i ligacupen i veckan. Chelsea vann hemma mot Bournemouth med 1-0. Leicester fick 1-1 hemma mot City. Chelsea har två raka segrar i ligan mot Brighton och City på slutet. Är obesegrade på hemmaplan och har vunnit 6/9 matcher hemma. Leicester har haft lite svårt att vinna på slutet, förlorade med 0-1 borta mot Crystal Palace i senaste ligamatchen. Har vunnit 3/9 bortamatcher den här säsongen. Chelsea har sett stabila ut på slutet och på hemmaplan tar de tre nya poäng. 

3 Cardiff – Manchester United 1X2
Cardiff har gjort det ok på slutet och har vunnit varannan match, förlorade borta mot Watford med 2-3 senast. 1-0 hemma mot Southampton innan dess. Har vunnit 4/9 hemmamatcher. United har nu bytt tränare inför den här matchen. Blir spännande att se hur spelet kommer att förändras. Förlorade borta mot Liverpool med 1-3 senast.  Har vunnit 3/9 bortamatcher. Fördel till United men det finns stora frågetecken och vi väljer att helgardera matchen på tipset. 

4 Bournemouth – Brighton 1
Bournemouth har inte gjort mål i sina tre senaste matcher men har mött tufft motstånd, förlorade i ligacupen senast mot Chelsea men gjorde det ok. Har vunnit 4/9 hemmamatcher den här säsongen. Brighton förlorade hemma mot Chelsea i ligan senast med 1-2. Har vunnit 2/9 bortamatcher den här säsongen. På hemmaplan ger vi tipset till Bournemouth men har man råd gardera med ett kryss. 

5 Huddersfield – Southampton 1X2
Huddersfield har nu fyra raka förluster i ligan, 0-1 hemma mot Newcastle senast. har sämste hemmafacit i ligan med bara en seger på nio matcher. Southampton vann hemma mot Arsenal med 3-2 senast i en bra insats, det var enbart den andra segern den här säsongen. Har vunnit 1/9 bortamatcher. Knapp fördel till Southampton med tanke på insatsen senast men vi väljer att helgardera matchen på tipset. 

6 Newcastle – Fulham 1
Newcastle vann borta mot Huddersfield senast med 1-0, har gjort det helt ok innan även om det inte blivit så många segrar. har vunnit 2/9 hemmamatcher den här säsongen. Fulham satsade hårt inför säsongen men har haft det tungt, förlust hemma mot West Ham med 0-2 senast. Har enbart tagit en poäng på nio bortamatcher. Newcastle får vinsttipset på hemmaplan. 

7 West Ham – Watford 1
West Ham har spelat bra på slutet och har nu fyra raka segrar, 2-0 borta mot Fulham senast. Har vunnit 4/9 hemmamatcher. Watford vann äntligen en match senast, 3-2 hemma mot Cardiff. Hade ett tufft spelschema innan dess. Har vunnit 2/8 bortamatcher. West Ham får tipset med sin fina form, Watford ska dock inte underskattas helt. 

8 Blackburn – Norwich X2
Blackburn har spelat två raka oavgjorda matcher i ligan, 2-2 hemma mot Birmingham senast. Har vunnit 4/11 hemmamatcher med bara en förlust. Norwich ligger tvåa i serien, spelade 2-2 borta mot Bristol City senast. Har vunnit 5/1 bortamatcher med bara en förlust. Knapp fördel till Norwich men utgångstecknet är ett kryss. 

9 Ipswich – Sheffield Utd X2
Ipswich har varit en stor besvikelse den här säsongen, vann dock hemma senast med 1-0 mot Wigan. Lagets blott andra seger för säsongen. Har spelat 6/11 matcher oavgjort på hemmaplan. Sheffield ligger femma i serien, förlorade hemma mot West Brom med 1-2 senast. Har vunnit 6/11 bortamatcher. Fördel till Sheffield men krysset är också givet på kupongen. 

10 Nottingham – QPR 1X
Nottingham spelar ofta oavgjort, 11/22 matcher hittills. Spelade 0-0 borta mot Derby senast. Har vunnit 5/11 hemmamatcher. QPR vann hemma mot Middlesbrough senast med 2-1, första segern på ett tag. Har vunnit 3/11 bortamatcher. Fördel till Nottingham men krysset är utgångstecknet. 

11 Reading – Middlesbrough X2
Två lag som inte har vunnit på ett tag nu. Reading spelade 1-1 borta mot Rotherham senast. Har vunnit 3/11 hemmamatcher. Middlesbrough gjorde en dålig match i ligacupen i veckan, 0-1 hemma mot Burton. Har dock bara förlorat 4/22 matcher i serien. På bortaplan har man vunnit 4/11 matcher. Knapp fördel till bortalaget och vi spelar X2 på stryktipset.

12 Rotherham – West Brom 2
Rotherham spelar ofta oavgjort, 10/22 matcher. Spelade 1-1 hemma mot Reading senast. West Brom ligger trea i serien, vann borta mot Sheffield Utd senast med 2-1. Har vunnit 5/11 bortamatcher. West Brom ser bra ut just nu och bör vinna mot ett formsvagt Rotherham. Tvåa. 

13 Wigan – Birmingham 1X2
Wigan kommer med två raka förluster nu, 0-1 borta mot Ipswich senast. Har dock vunnit 6/11 hemmamatcher. Birmingham spelade 2-2 borta mot Blackburn senast. Har vunnit 3/11 bortamatcher. Spelar en hel del oavgjorda matcher. Öppen match som vi väljer att helgardera. 

Systemet på 432 rader:
1
1
1X2
1
1X2
1
1
X2
X2
1X
X2
2
1X2