Topptipset 21 december 2018

Fredag men ett ovanligt bra spelprogram väntar på topptipset med flera spännande matcher. Spelstopp är 19.29 i kväll.

1 Wolves – Liverpool 2
Wolves har spelat riktigt bra på slutet och har tre raka segra i PL. Vann med 2-0 hemma mot Bournemouth senast. Har vunnit 4/9 hemmamatcher den här säsongen. Liverpool radar upp segrarna just nu mot tufft motstånd, vann 3-1 hemma mot man United senast. Har vunnit 7/9 bortamatcher i ligan. Wolves är ett bra lag men nu möter man ett Liverpool i toppform. Vi lämnar tvåan ensam på kupongen.

2 Dortmund – M-gladbach 1X
Toppmöte i Bundesliga, ettan mot tvåan. Dortmund gjorde en dålig match senast mot Düsseldorf och fick säsongens första förlust. Har vunnit 7/8 hemmamatcher och inte förlorat. M-gladbach vann med 2-0 hemma mot Nürnberg senast. Är inte lika bra på bortaplan där man har vunnit 2/8 matcher. Fördel till Dortmund och vi spelar 1X på topptipset.

3 Girona – Getafe 1X2
Två ganska likvärdiga lag, Girona har två raka förluster i ligan mot halvtufft motstånd. Har vunnit 2/8 hemmamatcher. Getafe vann med 1-0 hemma mot Sociedad senast. Har inte förlorat på ett bra tag nu. Har vunnit 2/8 bortamatcher med fem oavgjorda. Krysset är utgångstecknet men vi helgarderar matchen på topptipset.

4 Sociedad – Alavés 1X
Sociedad har två raka förluster i ligan nu, 0-1 borta mot Getafe senast. Har vunnit 1/7 hemmamatcher. Alavés inledde säsongen bra men har nu tappat formen och gör lite mål. Spelade 0-0 hemma mot A.Bilbao senast. Har vunnit 3/8 bortamatcher. Utgångstipset är kryss och vi tror att det räcker med att spela 1X.

5 Venlo – Zwolle 1X2
Två lag som inte har nån vidare form. Venlo förlorade med 1-2 borta mot Vitesse senast. Har vunnit 3/7 hemmamatcher. Zwolle förlorade borta mot Alkmaar i cupen med 0-5 senast. Har vunnit 3/7 bortamatcher. Öppen match och vi helgarderar den på topptipset.

6 Gent – Ce.Brügge 1X2
Gent vann i cupen borta mot S-Truiden med 3-1 senast. Har vunnit 5/10 hemmamatcher. Ce.Brügge vann hemma mot Anderlecht med 2-1 senast. Har vunnit 1/9 bortamatcher. Lagen spelade mot varandra i september och då vann Gent med 3-0 borta. Gent har blivit för stora favoriter här och vi helgarderar och hoppas på en liten skräll.

7 Ascoli – Brescia 1X2
Ascoli har haft det tungt på slutet, 1-1 hemma mot Cittadella senast. Har vunnit 4/8 hemmamatcher. Brescia har nu tre raka segrar, 2-1 hemma mot Lecce senast. Har dock bara vunnit 1/7 bortamatcher, spelar en hel del oavgjort borta. Öppen match dör krysset ligger närmast. Vi helgarderar matchen.

8 Mallorca – Gimnastic 1
Mallorca har tre raka uddamålsförluster i ligan nu, 0-1 borta mot Gijon senast. Har vunnit 5/9 hemmamatcher. Gimnastic vann borta mot Extrem UD senast med 0-1 men har svårt att göra mål. Har vunnit 1/9 bortamatcher. Även om Mallorca inte har den bästa formen så vinner de mot ett svagt motstånd, etta.

Systemet på 324 rader:
2
1X
1X2
1X
1X2
1X2
1X2
1