Topptipset 27 December 2018

Topptipset på Torsdag innehåller många luriga matcher och det är svårt att hitta lag att luta sig mot på kupongen.

1 Southampton – West Ham 1X2
Southampton har två raka segrar nu och har sett bättre ut efter tränarbytet. Vann med 3-1 borta mot Huddersfield senast. Har bara vunnit 1/8 hemmamatcher. West Ham förlorade senast hemma mot Watford med 0-2, radade upp segrar innan dess. Har vunnit 3/8 bortamatcher. Knapp fördel till West Ham men vi helgarderar matchen på topptipset.

2 Anderlecht – W.Beveren 1X2
Anderlecht gör en dålig säsong efter sina förutsättningar, har nyligen sparkat tränaren men har två raka förluster i ligan, har svårt att göra mål. Har vunnit 5/10 hemmamatcher. Beveren har hittat formen på slutet och har tre raka segrar mot bra motstånd nu, 2-1 hemma mot Lokeren senast. Har vunnit 2/10 bortamatcher. Anderlecht vann med 2-1 borta när lagen spelade i november. Anderlecht har blivit för stora favoriter här och vi helgarderar matchen.

3 Cosenza – Salernitana 1
Coaenza har en ok form, vann borta mot Venezia senast med 1-0. Har vunnit 2/8 hemmamatcher. Salernitana vann med 1-0 hemma mot Foggia senast, tre förluster innan dess. Har vunnit 0/7 bortamatcher. På en svårtippad kupong så lämnar vi hemmalaget ensamma på kupongen, Salernitana har var väldigt svaga i bortaspelet den här säsongen.

4 Crotone – Spezia X2
Crotone har svårt att göra mål, bara ett mål på de fem senaste matcherna, 0-3 borta mot Benevento senast. Har vunnit 2/8 hemmamatcher. Spezia har spelat två raka oavgjorda matcher, 1-1 hemma mot Palermo senast. Har vunnit 1/8 bortamatcher. Krysset ligger närmast till hands men vi tar med tvåan på kupongen också.

5 Verona – Cittadella 1X
Två ganska likvärdiga lag, Verona har inte förlorat på fyra matcher, 0-0 borta mot Livorno senast. Har vunnit 4/8 hemmamatcher. Cittadella har spelat tre raka oavgjorda matcher, 2-2 hemma mot Perugia senast. Har vunnit 2/8 bortamatcher men spelar ofta oavgjort. Knapp fördel till Verona men krysset är också givet på kupongen.

6 Padova – Benevento X2
Padova har fyra raka förluster nu, 2-3 borta mot Lecce senast. Har vunnit 1/7 hemmamatcher. Benevento vann hemma mot Crotone med 3-0 senast. Gör sällan mycket mål. Har vunnit 2/7 bortamatcher. Benevento har en liten fördel men även här måste krysset med på kupongen.

7 Palermo – Ascoli 1X
Palermo har inte förlorat på länge men spelar ofta oavgjort, 1-1 borta mot Spezia senast. Har vunnit 4/8 hemmamatcher och inte förlorat hemma ännu. Ascoli har två raka oavgjorda matcher, 1-1 hemma mot Brescia senast. Har vunnit 1/7 bortamatcher. Fördel till Palermo men krysset känns bra på kupongen också.

8 Perugia – Foggia 1X
Perugia har spelat tre raka oavgjorda matcher, 2-2 borta mot Cittadella senast. Har vunnit 5/7 hemmamatcher. Foggia förlorade borta mot Salernitana senast med 0-1, seger mot Cremonese innan dess. Har vunnit 1/8 bortamatcher. Fördel till Perugia men vi tar med krysset på kupongen också då bägge lagen spelar oavgjort ofta.

Systemet på 288 rader:
1X2
1X2
1
X2
1X
X2
1X
1X