Europatipset 2 Januari 2019

Nytt år och det första Europatipset för året. En kupong men flera spännande matcher med mötet mellan City och Liverpool som höjdpunkten. Spelstopp är 18.59 i kväll.

1 Chelsea – Southampton 1
Chelsea vinner sina matcher oftast utan att glänsa, 1-0 borta mot Crystal Palace senast. Har vunnit 6/10 hemmamatcher den här säsongen. Southampton har två raka förluster men mot bra motstånd, 1-3 hemma mot City senast. Har vunnit 2/10 bortamatcher. Chelsea vann mötet i oktober med 3-0. Chelsea har en bra chans att vinna men har blivit väldigt stora favoriter (84% just nu). Spelar men reducerat kan det vara bra att plocka med garderingar här.

2 Newcastle – Manchester United 2
Newcastle har svårt att göra mål, spelade 14-1 borta mot Watford senast. Har vunnit 2/10 hemmamatcher. United har nu tre raka segrar efter tränarbytet, 4-1 hemma mot Bournemouth senast. Har hittat spelglädjen igen. Har vunnit 4/10 bortamatcher. United vann mötet i oktober med 3-2. United har spelat riktigt bra på slutet även om motståndet inte varit det värsta. Rimlig favorit som är på gränsen till överstreckad dock.

3 Bournemouth – Watford 1X2
Bournemouth har haft en tung period på slutet men har mött väldigt bra motstånd, 1-4 borta mot City senast. Har vunnit 5/10 hemmamatcher. Watford är inne i en bra period, enda förluster på slutet kom mot Chelsea, 1-1 hemma mot Newcastle senast. Har vunnit 3/10 bortamatcher. Bournemouth vann mötet i oktober med hela 4-0. Väldigt öppen och svårtippad match, krysset blir utgångstecknet men vi helgarderar på Europatipset.

4 Huddersfield – Burnley 1X
Två lag långt ner i tabellen. Huddersfield bara förlorar och förlorar just nu, 0-1 borta mot Fulham senast. Har bara vunnit 1/10 hemmamatcher. Burnley blixtrar till ibland, 2-0 hemma mot West Ham senast var starkt. Har vunnit 1/10 bortamatcher. Matchen i oktober slutade 1-1. Två lag som verkligen behöver poäng, Huddersfield har inte råd att förlora om inte luckan upp till säker mark ska bli för stor. Vi spelar 1X på tipset.

5 West Ham – Brighton 1
West Ham gjorde en dålig match senast, 0-2 borta mot Burnley, Har haft en bra period innan dess, har vunnit 4/10 hemmamatcher. Brighton skällde hemma mot Everton senast, 1-0. Har haft det tungt innan dess. Har vunnit 2/10 bortamatcher. Brighton vann oktobermötet med 1-0. Brighton har haft det svårt på bortaplan och West Ham känns som det bättre laget, etta.

6 Wolves – Crystal Palace 1X
Wolves gjorde det strålande senast när de vann borta mot Tottenham med 3-1. Har varit bra på slutet, enda förlusten kom mot Liverpool. Har vunnit 4/10 hemmamatcher. Crystal Palace har gjort det helt ok på slutet mot tufft motstånd i flera av matcherna. Förlorade hemma mot Chelsea med 0-1 senast. Är svårspelade, har vunnit 3/10 bortamatcher. Wolves vann i oktober med 1-0. Knapp fördel till hemmalaget men vi tar också med krysset på kupongen.

7 Braga – Maritimo 1
Portugal nu och ett Braga som gör det bra, Har fortfarande häng på toppen av serien även om de förlorade senast i ligan med 2-6 borta mot Benfica. Har vunnit 6/7 hemmamatcher. Maritimo har inte tagit många poäng på slutet, 1-2 borta mot Tondela senast i ligaspelet. Har vunnit 1/7 bortamatcher. Ska Braga hänga med i toppen så kravs det tre poäng på hemmaplan, vi tror att de grejar det.

8 Boavista – Setubal 1X
Två lag som har haft en tung säsong, Boavista underpresterar och har svårt att vinna matcher. Har vunnit 2/6 hemmamatcher. Setubal inledde säsongen helt ok men nu radar förlusterna upp sig, har väldigt svårt att göra mål. Har vunnit 2/7 bortamatcher. Knapp fördel till Boavista men krysset är givet på kupongen.

9 Nacional – Guimaraes X2
Nacional blandar och ger lite den här säsongen, kan blixtra till ibland. Har vunnit 2/7 hemmamatcher. Guimaraes gör det bra och har häng på topplagen i ligan, har inte förlorat på länge nu. 1-0 hemma mot Sp. Lissabon senast. Har vunnit 3/7 bortamatcher. Fördel till bortalaget och det räcker med att spela X2 på tipset.

10 Portimonense – Benfica 2
Hemmalaget gör det ok och har två raka segrar nu mot lite enklare motstånd. Har vunnit 4/7 hemmamatcher. Benfica har fått upp farten på slutet även om det bara blev 1-1 borta mot Aves senast. Har vunnit 5/7 bortamatcher. Benfica är storleken större och vinner trots bortaplan.

11 Rio Ave – Moreirense 1X
Två lag som gör en ok säsong även om Rio Ave har haft svårt att vinna på slutet. Har vunnit 4/7 hemmamatcher. Moreirense gör ofta bra insatser, 2-1 hemma mot Boavista senast. Har vunnit 3/7 bortamatcher. Öppen match , har man råd så helgarderar man men vi hoppas att det räcker med 1X.

12 Manchester City – Liverpool 1X2
Kanske årets höjdpunkt redan på den tredje dagen. Seriefinal i PL och Liverpool kan rycka i serien om de vinner. City vann senast mot Southampton efter två raka förluster. Har vunnit 9/10 hemmamatcher. Liverpool bara vinner och vinner och öser in mål framåt samtidigt som man släpper i extremt lite. 5-1 hemma mot Arsenal senast. Har vunnit 8/10 bortamatcher. Mötet i oktober slutade 0-0. Väldigt svårtippad match, knapp fördel till Liverpool men vi helgarderar matchen på topptipset.

13 Villarreal – Real Madrid 2
Villarreal har gjort det ok på slutet efter en tung inledning, 2-2 borta mot Huesca senast. Har vunnit 1/8 hemmamatcher. Real Madrid inledde säsongen mer eller mindre uselt men har spelar bättre på slutet, spelade i klubb-WM nyligen på ett bra sätt. Har vunnit 3/8 bortamatcher. Även om Real inte spelat bra den här säsongen bör de ha en bra chans att vinna, tvåa.

Systemet på 288 rader:
1
2
1X2
1X
1
1X
1
1X
X2
2
1X
1X2
2