Topptipset 3 Januari 2019

En spännande och blandad kupong som innehåller en riktigt toppmatch i början av kupongen. Spelstopp är 18.59.

1 Manchester City – Liverpool 1X2
Kanske årets höjdpunkt redan på den tredje dagen. Seriefinal i PL och Liverpool kan rycka i serien om de vinner. City vann senast mot Southampton efter två raka förluster. Har vunnit 9/10 hemmamatcher. Liverpool bara vinner och vinner och öser in mål framåt samtidigt som man släpper i extremt lite. 5-1 hemma mot Arsenal senast. Har vunnit 8/10 bortamatcher. Mötet i oktober slutade 0-0. Väldigt svårtippad match, knapp fördel till Liverpool men vi helgarderar matchen på topptipset.

2 Villarreal – Real Madrid 2
Villarreal har gjort det ok på slutet efter en tung inledning, 2-2 borta mot Huesca senast. Har vunnit 1/8 hemmamatcher. Real Madrid inledde säsongen mer eller mindre uselt men har spelar bättre på slutet, spelade i klubb-WM nyligen på ett bra sätt. Har vunnit 3/8 bortamatcher. Även om Real inte spelat bra den här säsongen bör de ha en bra chans att vinna, tvåa.

3 Sporting Lissabon – Belenenses 1X
Lissabon för det bra i ligan och ligger trea i serien, förlorade dock senaste ligamatchen, 0-1 borta mot Guimaraes. På hemmaplan har man vunnit alla matcher den här säsongen, 7/7. Belenenses förlorade mot Porto i cupen nyligen men har spelat bra i serien innan dess. Har ännu inte förlorat på bortaplan i serien, två segrar och fem oavgjorda matcher hittills. Lissabon ser ut att bli lite väl stora favoriter, krysset kan ge bra betalt i den här matchen.

4 Aves – Porto 2
Aves har det tungt och ligger långt ner i tabellen. Har inte vunnit på länge och har vunnit 2/7 hemmamatcher. Porto gör en finfin säsong och leder serien, radar upp segrarna just nu. Har vunnit 5/6 bortamatcher. Porto är fler nummer större och lär vinna enkelt här.

5 Tranmere – Tottenham 2
FA-cupen. Tranmare spelar i L2 och gör det ok där, helt annat motstånd nu dock. Tottenham kan rotera den del spelar utan att tappa för mycket kvalitet. Tottenham lär vinna på bortaplan för att inte riskera ett omspel i ett tätt matchschema. Tvåa.

6 Levante – Girona 1X2
Två ganska jämna lag som ligger bredvid varandra i tabellen. Levante har två raka förluster i ligan men mötte Barcelona näst senast. har vunnit 3/8 hemmamatcher. Girona har inte vunnit på ett tag nu, 1-1 hemma mot Getafe senast. Har vunnit 3/8 bortamatcher. Knapp fördel till Levante men vi helgarderar matchen på topptipset.

7 Espanyol – Leganes 1X
Espanyol har ingen vidare formkurva men har mött tufft motstånd på slutet, 0-1 borta mot At.Madrid senast. Har vunnit 5/8 hemmamatcher. Leganes har en bättre form, 1-1 hemma mot Sevilla senast. Har vunnit 1/9 bortamatcher. Espanyol är lite bättre i grunden och på hemmaplan får de minst oavgjort.

8 Granada – Albacete 1X2
Seriefinal i Laliga2. Granada leder serien en poäng före Albacete. Spelade 1-1 borta mot Tenerife senast. Har vunnit 6/9 hemmamatcher. Albacete har vunnit många matcher på slutet, 1-0 hemma mot Rayo Maja senast. Har vunnit 5/9 bortamatcher. Kanpp fördel till hemmalaget men vi helgarderar den på topptipset.

Systemet på 108 rader:
1X2
2
1X
2
2
1X2
1X
1X2