Topptipset 4 Januari 2019

1 Tranmere – Tottenham 2
FA-cupen. Tranmare spelar i L2 och gör det ok där, helt annat motstånd nu dock. Tottenham kan rotera den del spelar utan att tappa för mycket kvalitet. Tottenham lär vinna på bortaplan för att inte riskera ett omspel i ett tätt matchschema. Tvåa.

2 Espanyol – Leganes 1X
Espanyol har ingen vidare formkurva men har mött tufft motstånd på slutet, 0-1 borta mot At.Madrid senast. Har vunnit 5/8 hemmamatcher. Leganes har en bättre form, 1-1 hemma mot Sevilla senast. Har vunnit 1/9 bortamatcher. Espanyol är lite bättre i grunden och på hemmaplan får de minst oavgjort.

3 Levante – Girona 1X2
Två ganska jämna lag som ligger bredvid varandra i tabellen. Levante har två raka förluster i ligan men mötte Barcelona näst senast. har vunnit 3/8 hemmamatcher. Girona har inte vunnit på ett tag nu, 1-1 hemma mot Getafe senast. Har vunnit 3/8 bortamatcher. Knapp fördel till Levante men vi helgarderar matchen på topptipset.

4 Granada – Albacete 1X2
Seriefinal i Laliga2. Granada leder serien en poäng före Albacete. Spelade 1-1 borta mot Tenerife senast. Har vunnit 6/9 hemmamatcher. Albacete har vunnit många matcher på slutet, 1-0 hemma mot Rayo Maja senast. Har vunnit 5/9 bortamatcher. Knapp fördel till hemmalaget men vi helgarderar den på topptipset.

5 Tenerife – Elche 1X2
Båda lagen ligger långt ner i serien. Båda lagen spelar ofta oavgjort. Tenerife har spelat tre raka oavgjorda matcher. Har vunnit 3/9 hemmamatcher. Elche har inte förlorat på fyra matcher nu men spelat tre av dessa oavgjort. Har vunnit 1/9 bortamatcher. Krysset är förstatecknet men vi helgarderar matchen på topptipset.

6 Grenoble – Strasbourg 1X2
Franska cupen. Grenoble gör det ok i andraligan även om de har två raka förluster där. Strasbourg spelar i högsta divisionen och gör det bra, vann hemma mot Nice med 2-0 senast. Lagen möttes även i våras i cupen och då vann Strasbourg med 3-0. Knapp fördel till bortalagen med på topptipset tar vi med alla tecken.

7 Nantes – Chateauroux 1
Franska cupen. Nantes spelar i hösta serien och gör det helt ok, förluster senast borta mot PSG med 0-1 var inte mycket att säga om. Chateauroux spelar i andraligan och är lite upp och ner i sina prestationer. Klar fördel till Nantes och vi tror att det räcker med ettan på kupongen.

8 Morton – Ross Co. X2
Skotska andraserien, Morton ligger i mitten, vann senast borta mot Partick med 2-1 efter en tyngre period. Har vunnit 3/9 hemmamatcher. Ross County leder serien och förlorar sällan. Vann med 2-1 hemma mot Inverness senast. Har vunnit 4/9 bortamatcher med bara en förlust. Lagen har vunnit varsin match mot varandra den här säsongen. Vi tror klart mest på Ross Co. här men krysset bör också vara med på kupongen.

Systemet på 324 rader:
2
1X
1X2
1X2
1X2
1X2
1
X2