Trav Challenge 3 Januari 2019

Svenska spel startar i dag sitt poolspel på travet. Det är i form av Challangekupongen och den innehåller sex stycken lopp att tippa i klassisk 1X2 stil. Två av de större favoriterna är varsitt val på kupongen och övriga hästar går in på krysset. Det blir spännande att se hur spelet kommer att utvecklas och vilken omsättning som det når. Hade återbetalningsnivån varit högre hade det kunnat varit ett riktigt bra spel. Nu ligger den på 70% plus 2,5% som går till en rullpottsfond. Spelstopp är 19.29.

1 Smokey Herman –Övriga – Niky Flax 2
Niky Flax vann direkt i comebacken senast efter ett halvårs frånvaro. Fick visserligen en fin resa men avgjorde på ett fint sätt. Har ett tråkigt läge men gynnas av det lilla fältet, vi tror att Niky Flax vinner. Är just nu streckad på 59% hos ATG. Smokey Herman är klar andrahandsfavorit och är normalt bra i ledningen och det är inte otänkbart att han hittar dit igen även om det finns nån snabb häst invändigt. Bland övriga hästar är det ingen som sticket ut speciellt.

2 Miss Myth – Övriga – Belle Reine X
Miss Myth är favorit i loppet och vann direkt för sin nya tränare senast. Har ett bra läge nu och kan mycket väl vinna. Är lite överstreckad tidigt på morgonen. Belle Reine har ett tråkigt läge och har inte startat på ett tag nu. Galopperar ofta. Vi har svårt att se att den ska runda hela fältet till seger. Övriga hästar är det bästa spelet i loppet då loppet är öppet och i ganska låg klass.

3 Okaloosa Bell – Övriga – Oriental Pearl X2
Okaloosa Bell har gjort flera bra lopp i rad och har ett bra läge nu(Spår 1). Kommer att få ett bra lopp. Oriental Pearl är troligen den bästa hästen i loppet. Har ett tråkigt läge men krånglar det inte allt för mycket så är chansen bra till seger. Övriga hästar är också ett bra spel i det här loppet, Finns flera hästar som har en bra chans att vinna.

4 Aha – Övriga – Silent Hill X2
Aha har en bra chans att nå ledningen här och kan bli farlig, känslan är dock att han är bättre på kort distans. Silent Hill är den stora favoriten i kväll. Var två på V75 senast och möter ett enklare motstånd nu. Är lite väl hårt streckade just nu på Svenska Spel. Bland övriga hästar finns flera som kan vinna och vi tar med de på spelet.

5 J.H.Respons – Övriga – Mamba 1X
J.H.Respons är en bra häst som vann fem lopp förra året, frågetecken hur han klara av kort distans dock. Lär få svårt att komma till ledningen men är bästa hästen här. Mamba var inte bra senast och ett spår lite långt ut på vingen. Övriga hästar måste också tas med, finns flera hästar som kan leda hela vägen runt om.

6 Hennesy Boko – Övriga – Explosive Merlot 1X
Hennesy Boko är en bra häst som har två raka segrar nu, är inte helt att lita på även om det sett bättre ut på slutet. Får en fin resa här och kan mycket väl vinna. Explosive Merlot har ett tråkigt läge med innerspår på dubbla tillägg. Galopperade nyligen i Norge. Normalt en bra långdistansare. Har gjort många täta starter nu. Övriga har också en bra chans att vinna loppet.

Systemet på 16 rader (160:-):
2
X
X2
X2
1X
1X