Challenge trav 5 Januari 2019

Challengespelet stängde tidigt i går efter en strykning tyvärr. Det är en nackdel i det spelet att det är känsligt för strykningar. Intressant att se vad omsättningen blir på en lördag med sju lopp att tippa. Spelstopp 16.19 i eftermiddag.

1 Exclamation Mark – Övriga – It Is Showime Zaz X2
Exclamation Mark är inte så tokig men har ett spår långt ute på vingen. Kommer han till så är han inte ofarlig. It is Showtime Zaz har även han ett lite chansartat läge men är nog bästa hästen i loppet. Kommer att bli farlig till slut. Övriga hästar är också givna att ta med på kupongen i det här loppet då det finns flera hästar med bra segerchans, Lexington Hall och Perfect Dynamite har en bra chans att vinna.

2 Ginny Weasley – Övriga – Ile Saint Louis X
Ett väldigt öppet lopp. Ginny Weasly har en bra spurt men läget är inte roligt och det kan bli väldigt långt fram till ledarna. 15 Ile Saint Louis var inte som bäst senast, har också ett tråkigt läge och det är stor risk att hon hamnar längt bak inför upploppet. Vi tror klart mest på Övriga hästar och spikar det alternativet på kupongen.

3 Zenit Brick – Övriga – Lionel NO 12
Zenit Brick fick ett tufft lopp senast men gjorde det bra trots allt. Inte så snabb ut men bör hamna bra till. Lionel NO siktar på Prix d’Amérique, gjorde ett bra lopp senast. Kan hinna före Zenit Brick fram mot täten. Finns en liten risk för ett lugnt lopp. Bland övriga hästar så är det ingen som sticker ut och det räcker långt med 12 på kupongen.

4 Björs Vik – Övriga – Bellfaks X
Björs Vik är en häst som ofta galopperar, har bra fart när allt stämmer. Kan nå ledningen tidigt. Bellfaks är nog bästa hästen men har ett tråkigt läge och kan få ett tungt lopp. På kort distans är han sårbar. Övriga hästar har flera som kan vinna, Hallsta Vinnex är farlig om han får en bra start. Vi tror klart mest på Övriga och spikar de på kupongen.

5 Cesar FC – Övriga – Bottnas Explosive 1X
Cesar FC är första häst i loppet, ledde hela vägen senast och har en bra chans att nå ledningen igen. Är hästen att slå. Bottnas Explosive har ett tråkigt läge och vinner inte så ofta. Möter dock ett lagom hårt motstånd nu. Övriga hästar har också en bra chans att vinna med flera hästar som bör få ett bra lopp och har vassa spurter.

6 Disco Volante – Övriga – Weekend Fun 1X
Disco Volante är första hästen här. Finns ett litet frågetecken för formen men hästen bör kunna nå ledningen och på kort distans är det viktigt. Weekend Fun hade problem med bana senast, är bra i grunden. Övriga hästar är ett måste att ta med i loppet, finns många hästar som kan vinna loppet.

7 Crackajack – Övriga – Global Undecided X
Crackajack är en riktigt bra häst, är snabb ut och kan nå ledningen. Vinner ofta och är första häst i loppet. Global Undecided är lite upp och ner i sina prestationer, kan mycket när allt stämmer. Bland övriga är det främst Yrr som blir farlig. Var dålig senast men hade stora problem med banan då. Vi väljer att spela enbart på Övriga i det här loppet, har man råd så ta med Crackajack på kupongen.

Systemet på 16 rader(160 🙂 :
X2
X
12
X
1X
1X
X