Topptipset 7 Januari 2019

Måndag och en topptipsetkupong väntar. Spelstopp är redan 16.59 i eftermiddag.

1 Wolves – Liverpool 1X2
FA-cupen. Wolves har spelat ok på slutet, förlorade dock i ligan hemma mot Crystal Palace senast med 0-2. Liverpool radade upp segrarna i ligan innan förlusten senast mot City på bortaplan. Lagen möttes nyligen i ligan och då vann Liverpool med 2-0 på bortaplan. Båda lagen lär rotera en hel del spelare, fördel till Liverpool men vi helgarderar matchen på topptipset.

2 Celta – A.Bilbao 1X2
Två lag som har underpresterat den här säsongen. Celta har inte vunnit på två matcher nu men mätte Barcelona senast och förlorade ”bara” med 0-2 borta. Har vunnit 3/9 hemmamatcher. Bilbao har spelat upp sig på slutet och inte förlorat på tre ligamatcher nu, 1-1 hemma mot Valladolid senast. Vinner sällan sina matcher. Har vunnit 0/8 bortamatcher. Fördel till Celta men Bilbao har sett bättre ut på slutet och vi helgarderar matchen.

3 Numancia – R.Oviedo 1X2
Två mittenlag som möts. Numancia har tre raka matcher utan seger nu, 1-1 borta mot Alcorcon senast. Har vunnit 5/9 hemmamatcher under säsongen. Oviedo har också en tveksam form, inte vunnit på fyra matcher nu, 0-0 hemma mot Malaga senast. Har vunnit 2/9 bortamatcher. Två lag i tveksam form, knapp fördel till hemmalaget men vi tar med alla tecken på topptipset.

4 Rayo Maja – Las Palmas 1X2
Också två lag som letar efter formen. Rayo har nu tre raka förluster och för inte många mål, 0-1 borta mot Albacete senast. Har vunnit 4/9 hemmamatcher. Las Palmas har inte vunnit på länge men spelar oavgjort ibland på hemmaplan. Har vunnit 1/9 bortamatcher. Lagen möttes i cupen i början av säsongen och då vann Rayo med 2-1 på bortaplan. Krysset ligger närmast men matchen är väldigt oviss och vi helgarderar den.

5 Lille – Sochaux 1X
Franska cupen. Lille ligger i högsta serien och gör det mycket bra där även om det blev förlust senast hemma mot Toulouse. Sochaux ligger i andraligan och gör det helt ok där. Vann hemma mot Lorient senast. Lille är det klart bättre laget men de lär rotera en del spelar och vi tar också med krysset på kupongen.

6 Tondela – Sp. Lissabon X2
Tondela har hittar formen på slutet men två raka ligasegrar, 2-1 borta mot Santa. Clara senast. Har vunnit 2/8 hemmamatcher. Lissabon har häng på topplagen, kan gå på en och annan mina den här säsongen. Har vunnit 3/7 bortamatcher. Lissabon är det bättre lagen men vi litar inte helt på de på bortaplan, X2 räcker dock.

7 Porto – Nacional 1
Porto gör en väldigt bra säsong och radar upp segrarna, 1-0 borta mot Aves senast. Har vunnit 7/8 hemmamatcher. Nacional ligger en bit ner i serien, vann hemma mot Guimaraes senast med 1-0. Har vunnit 2/7 bortamatcher. Porto har visat att de är ligans bästa lag och på hemmaplan vinner de.

8 Iran – Yemen 1
Asiatiska cupen. Iran gjorde det bra i VM i somras. Har gjort det helt ok i höstens landskamper. Yemen gör lite mål och förlorar oftast. Iran är klart bättre och här vinner de.

Systemet på 324 rader:
1X2
1X2
1X2
1X2
1X
X2
1
1