Topptipset 9 Januari 2019

En omgång av topptipset med flera stora favoriter. Spelstopp är i kväll klockan 18.44.

1 Manchester City – Burton 1
Ligacupen, match ett av två. City spelade FA-cupen i helgen och vann med 7-0 hemma mot Rotherham. Möter liknande motstånd nu. Burton gör det helt ok i L1, seger med 4-0 borta mot Rochdale senast. Har gjort det bra i cupen hittills men möter nu ett värre motstånd. Vi antar att City vill avgöra det här redan i första matchen för att kunna vila spelare i returen. City vinner.

2 Real Madrid – Leganes 1
Copa del Rey, första matchen av två. Real har ett med sina mått uselt år, förlorade hemma mot Sociedad i ligan med 0-2 senast. Måste ta revansch nu för att lugna fansen. Leganes har inte vunnit i ligan på länge nu, förlust borta mot Espanyol senast med 0-1. Real vann med 4-1 när lagen möttes i ligan i september. Ett pressat Real bör vinna på hemmaplan.

3 Girona – At. Madrid X2
Copa del Rey, första matchen av två. Girona har spelat två raka oavgjorda matcher i ligan på slutet, 2-2 borta mot Levante senast. Inte vunnit på länge dock. Atletico förlorar sällan, spelade 1-1 borta mot Sevilla senast. Lär rotera en del spelare men är bättre i grunden. Mötet mellan lagen i ligan i december slutade 1-1 i Girona. Vi tror att det räcker med att spela X2 på topptipset.

4 Villareal – Espanyol 1X
Copa del Rey, första matchen av två. Villareal har spelat tre raka oavgjorda matcher i ligan, 0-0 borta mot Eibar senast. Espanyol vann senaste ligamatchen mot Leganes men hade flera förluster innan dess. Espanyol vann hemmamötet i ligan med 3-1 i oktober. Villarreal är det bättre laget just nu och det borde räcka med 1X på topptipset.

5 Getafe – Valladolid 1X2
Copa del Rey, första matchen av två. Getafe gör en bra säsong, senast förlorade de hemma mot Barcelona med 1-2. Bra period innan dess. Valladolid har inte vunnit på tre matcher i ligan. Båda lagen lär rotera en del i uppställningarna. Mötet mellan lagen i ligan i Getafe i augusti slutade 0-0. Öppet och vi helgarderar matchen.

6 Bordeaux – Le Havre 1X
Ligacupen. Lagen möttes i Franska cupen i söndags på samma arean och då vann Le Havre med 1-0. Bordeaux spelar i L1 och har en fin säsong. Missräkning i söndags dock. Le Havre spelar i L1 och har en strålande form. fin seger senast. Bordeaux är bättre i grunden och vill säkert ha revansch nu. Vi tror att det räcker med 1X på topptipset.

7 Monaco – Rennes 1X2
Ligacupen. Monaco gör en dålig säsong och imponerar inte, har lyckats vinna några cupmatcher på slutet. Rennes spelar bra just nu och har radat upp segrar även om det bara blev 2-2 hemma mot Brest i cupen senast. Rennes vann det här mötet i ligan i oktober med 2-1. Öppen match som vi helgarderar på topptipset.

8 PSG – Guingamp 1
Ligacupen. PSG gör ett stabil säsong och har i praktiken redan vunnit ligan. Vinner för det mesta sina matcher oavsett motstånd. Guingamp gör det ok men inte mer. PSG vann borta i ligan med 3-1 i augusti. På hemmaplan tror vi inte att någon rör PSG som har råd att rotera en hel del i truppen och ändå vinna här.

Systemet på 72 rader:
1
1
X2
1X
1X2
1X
1X2
1