Topptipset 11 Januari 2019

Fredag och en blandning av matcher från många olika länder som brukligt. Spelstopp är 19.59 ikväll.

1 Leeds – Derby 1X
Leeds har gjort en bra säsong och leder Championship, har dock nu tre raka förluster, senast borta mot QPR i FA-cupen med 1-2. Har vunnit 8/13 hemmamatcher. Derby har spelat en del oavgjort på slutet, 2-2 hemma mot Southampton i FA-cupen senast. Har vunnit 6/13 bortamatcher. Mötet mellan lagen i början av säsongen slutade 4-1 till Leeds. Leeds har släppt in för mycket mål i sina senaste matcher. Derby förlorar sällan. Vi hoppas att det räcker med 1X på topptipset.

2 Vallecano – Celta 1X2
Vallecano har nu vunnit två raka ligamatcher med uddamålet, gör inte så mycket mål men har sett bättre ut försvarsmässigt på slutet. Har vunnit 2/9 hemmamatcher den här säsongen. Celta har två raka förluster men det var mot toppmotstånd. Har inte sett helt stabila ut den här säsongen. Har vunnit 2/8 bortamatcher. Öppen match och vi helgarderar den på topptipset.

3 Lyon – Reims 1X
Lyon vilade en hel del spelar när man förlorade i ligacupen nyligen. Har sett mycket bättre ut i ligaspelet där men inte har förlorat på ett tag nu. Har vunnit 6/10 hemmamatcher. Reims vann sin cupmatch mot Lens i veckan, tre raka ligamatcher utan förlust innan dess. Har vunnit 2/9 bortamatcher. Reims vann med 1-0 när lagen spelade i augusti.

4 Aves – Feirense 1X2
Två lag som ligger långt ner i tabellen och sällan vinner matcher. Aves har mest förluster och gör inte mycket mål. Har vunnit 2/8 hemmamatcher. Feirense har spelat några oavgjorda matcher på slutet. Har vunnit 1/8 bortamatcher. Öppen match som vi väljer att helgardera på topptipset.

5 Santa Clara – Benfica 2
Santa Clara gör det ok den här säsongen, spelade 2-2 borta mot Feirense senast. Har vunnit 2/8 hemmamatcher. Benfica ligger trea i serien och behöver vinna för att ta in på de andra topplagen. Vann hemma mot Rio Ave med 4-2 senast, släpper in lite för mycket mål. Har vunnit 5/8 bortamatcher. Vi tror mest på Benfica här och lämnar de ensamma på kupongen.

6 Guimaraes – Moreirense 1X2
Hemmalaget har två raka förluster i ligan mot lite enklare motstånd och har haft svårt att göra mål. Har vunnit 4/7 hemmamatcher. Moreirens har nu fyra raka segrar i ligan, alla med uddamålet. Har vunnit 4/8 bortamatcher. Liten fördel till bortalaget men matchen är öppen och vi helgarderar den på topptipset.

7 Cadiz – Granada 1X2
Cadiz är lite upp och ner, har vunnit på hemmaplan men förlorar på bortaplan. Har vunnit 6/10 hemmamatcher. Granada leder serien och förlorar sällan, har spelat två raka oavgjorda matcher i ligan nu. Släpper sällan in mål. Har vunnit 5/10 bortamatcher. Knapp fördel till Granada men vi helgarderar matchen.

8 Clermont – Niort 1
Clermont har nu fyra raka matcher utan förlust, vann senaste ligamatcher med 1-0 borta mot Troyes. Har vunnit 5/9 hemmamatcher. Niort förlorade överraskande i cupen senast, två oavgjorda ligamatcher innan dess. Har vunnit 4/10 bortamatcher. Vi tycker att Clermont har sett lite bättre ut på slutet och tror att de vinner på hemmaplan. Relativt lite streckade också.

Systemet på 324 rader:
1X
1X2
1X
1X2
2
1X2
1X2
1