Topptipset 14 Januari 2019

Måndag och början på en ny spelvecka. Ett par riktigt bra matcher finns på dagens Topptipset. Spelstopp är i kväll klockan 20.44.

1 Manchester City – Wolves 1
City har tagit två storsegrar i cuperna nyligen utan att förta sig. Vann den viktiga ligamatchen mot Liverpool innan dess med 2-1. Har en fin form och har vunnit 10/11 hemmamatcher den här säsongen. Wolves vann mot ett reservbetonat Liverpool i FA-cupen senast. Förlorade senast i ligan hemma mot Crystal Palace med 0-2. Har vunnit 4/10 bortamatcher. Mötet mellan lagen i augusti slutade 1-1. City har spelat bra på slutet och på hemmaplan vinner man.

2 Sociedad – Espanyol 1X2
Sociedad spelade 0-0 mot Betis i cupen senast. Vann senaste ligamatchen borta mot Real Madrid med 2-0. Förluster innan dess. Gör inte många mål. Har vunnit 1/8 hemmamatcher, sämst i ligan. Espanyol spelade 2-2 borta mot Villarreal i cupen senast. Vann hemma mot Leganes i ligan senast med 1-0. Har vunnit 1/9 bortamatcher. Öppen match där krysset ligger närmast till hands men vi helgarderar matchen på topptipset.

3 Angers – Bordeaux 1X2
Angers spelar ofta oavgjort på slutet och gör väldigt lite mål. 0-0 borta mot Amiens senast. Har vunnit 2/9 hemmamatcher. Bordeaux förlorade borta mot Nice senast med 0-1, gör inte heller så många mål. Har vunnit 1/8 bortamatcher. Även här blir krysset utgångstecknet men på topptipset helgarderar vi.

4 Le havre – Valenciennes 1
Le Havre har inte förlorat i ligan på länge nu, spelade 0-0 borta mot Grenoble senast. Har vunnit 4/9 hemmamatcher. Valenciennes vann hemma mot Sochaux med 1-0 senast. Gör sällan mycket mål. Har vunnit 1/8 bortamatcher. Fördel till Le Havre som är relativt lite streckat just nu, Etta.

5 Red Star – Lens 1X2
Red Star ligger sist men har spelat lite bättre på slutet, spelade 1-1 borta mot Paris i senaste ligamatchen. Har vunnit 3/10 hemmamatcher. Lens förlorade sin senast ligamatch med 1-2 hemma mot Ajaccio. Har vunnit 4/10 bortamatcher. Lens vann med 1-0 när lagen möttes i augusti. Knapp fördel till Lens men vi helgarderar matchen på topptipset.

6 Australien – Syrien 1X
Asian Cup. Australien har vunnit på Palestina med 3-0 men förlorade mot Jordanien med 0-1 i de två första matcherna. Surina har förlorade mot Jordanien med 0-2 och spelade 0-0 mot Palestina. Australien är lite bättre i grunden och vi tror att det räcker med att spela 1X på topptipset.

7 Palestina – Jordanien X2
Asian Cup. Palestina har förlorat mot Australien med 0-3 och spelade 0-0 mot Syrien. Jordanien har vunnit mot både Syrian och Australien. Fördel till Jordanien och vi spelar X2 på topptipset.

8 Aves – Braga X2
Portugisiska cupen. Aves har haft en tung period och har inte vunnit en match på länge nu. Braga spelar bättre och har inte förlorat på länge. Braga vann i ligan i augusti med 3-1 på hemmaplan. Braga är bättre men det kan roteras lite i truppen vilket gör att vi spelar X2.

Systemet på 216 rader:
1
1X2
1X2
1
1X2
1X
X2
X2