Topptipset 15 Januari 2019

Tisdag och i dag så står mestadels cupmatcher på kupongen. Spelstopp är 19.29 i kväll.

1 Blackburn – Newcastle 1X2
FA-cupen. Omspel. Första mötet slutade 1-1. Blackburn har tagit två raka segrar i Championship på slutet, 2-0 borta mot Millwall senast. Newcastle hat inte vunnit på länge men har haft ett tufft spelschema med matcher mot Chelsea, Liverpool och United. Knapp fördel till Newcastle men vi helgarderar matchen på topptipset.

2 Luton – Sheffield Wed 1X2
FA-cupen. Omspel. Första mötet slutade 0-0. Luton spelar i L1 och har nu fyra raka oavgjorda matcher. Sheffield förlorade borta mot Hull senast i Championship men hade tre oavgjorda matcher innan dess. Två ganska liknande lag. Vi tar med alla tecken på kupongen.

3 Stoke – Shrewsbury 1X
FA-cupen. Omspel. Första mötet slutade 1-1. Stoke spelar i Championship och har inte vunnit på länge. Förlorade borta mot Brentford i helgen med 1-3. Shrewsbury har inte heller vunnit en match på länge, förlorade hemma mot Charlton i L1 senast med 0-3. Fyra raka oavgjorda matcher innan dess. Knapp fördel till Stoke och vi hoppas att det räcker med 1X på kupongen.

4 Mansfield – Crawley Town 1
Match i L2. Mansfield är med i toppen men har nu två raka förluster i ligan. 0-1 hemma mot Yeovil senast. Har vunnit 7/13 hemmamatcher. Crawley ligger i mitten av serien, förlorade borta mot ett strakt Stevenage senast med 1-2. Har två raka segrar innan dess. Har vunnit 2/13 bortamatcher med hela 10 förluster. Fördel till Mansfield och vi spikar de på topptipset.

5 Valladolid – Getafe 1X2
Copa del Ray. Getafe vann första mötet med 1-0. Valladolid har ingen vidare form och har inte vunnit på länge nu, spelade 1-1 borta mot Valencia senast. Getafe har en bättre form, vann borta mot Villarreal med 2-1 i ligan senast. Öppet dock och vi helgarderar matchen på topptipset.

6 Valencia – Sp. Gijon 1X
Copa del Ray. Gijon vann första mötet med 2-1.. Valencia spelade 1-1 i ligan hemma mot Valladolid i helgen. Gijon spelar i L2 och spelade 1-1 borta mot Albacete senast. Valencia måste vinna för att gå vidare men vi är inte helt säkra på det och tar med krysset på kupongen.

7 Leixoes – Porto 2
Portugisiska cupen. Leixoes spelar i andradivisionen och gör det ok, bättre hemma än borta. Porto gör en fin säsong och förlorar sällan, spelade 0-0 borta mot Sp. Lissabon senast. Porto är ett klart bättre lag och även om man vilar ett par spelare så bör man vinna relativt enkelt.

8 Guimaraes – Benfica 1X2
Portugisiska cupen. Guimaraes gör en helt ok säsong i ligan. Är ofta inblandade i målsnåla matcher. Benfica gör det också bra, kommer från två raka segrar i ligan nu. Benfica vann hemma i ligan i augusti med 3-2. Benfica är lite väl stora favoriter här och vi helgarderar matchen på topptipset.

Systemet på 324 rader:
1X2
1X2
1X
1
1X2
1X
2
1X2