Topptipset 16 Januari 2019

En öppen och svårtippad kupong väntar på topptipset i kväll. Spelstopp är 18.29 i kväll.

1 Juventus – Milan 1X
Italienska supercupen. Spelas i Saudiarabien. Juventus gör ett kanonår och spelar bra. Har inte förlorat på länge nu. Milan har det tyngre men har nu två raka segrar på slutet. Juventus vann på bortaplan i november med 2-0 när lagen möttes i ligan. Båda lagen lär rotera på en hel del spelare och det är knapp fördel till Juventus men vi tar med krysset på kupongen.

2 Southampton – Derby 1X
FA-cupen. Omspel. Första mötet slutade 2-2. Southampton har haft en tung säsong men vann borta mot Leicester i ligan senast med 2-1. Derby har det också tungt just nu, förlust mot Leeds senast med 0-2. Båda lagen släpper in för många mål. Knapp fördel till Southampton och vi hoppas att det räcker med 1X på topptipset.

3 Guingamp – Rennes 1X2
Guingamp inledde säsongen dåligt men har spelat lite bättre på slutet, förlorade dock senast i ligan hemma mot St. Etienne med 0-1. Har vunnit 0/9 hemmamatcher den här säsongen. Rennes har en fin period just nu, vann borta mot Nantes med 1-0 senast. Har vunnit 4/10 bortamatcher. Öppen match där Rennes har blivit lite väl hårt streckade, vi helgarderar matchen på topptipset.

4 Monaco – Nice 1X2
Monaco har haft en katastrofsäsong men har sett lite bättre ut på slutet, värvat bra i januari också. Spelade 1-1 borta mot Marseille senast i ligan. Har vunnit 0/9 hemmamatcher. Nice vann hemma mot Bordeaux senast med 1-0 efter en tyngre period. Öppen match så vi helgarderar på topptipset.

5 Nimes – Nantes 1X2
Två ganska lika lag. Nimes har nu fyra raka förluster i ligan och cuper, 0-4 mot Rennes i senaste ligamatchen. Har vunnit 2/8 hemmamatcher. Nantes förlorade senast hemma mot Rennes med 0-1. Har vunnit 2/9 bortamatcher. Öppen match där värdet just nu ligger på Nimes, vi helgarderar dock matchen på topptipset.

6 Toulouse – Lyon 2
Toulouse är lite ojämna av sig, förlorade hemma mot Strasbourg med 1-2 senast. Vinst hemma mot Nice i cupen med 4-1 innan dess. Har vunnit 2/9 hemmamatcher. Lyon spelade 1-1 hemma mot Reims senast. Har vunnit 3/8 bortamatcher. Brukar ha lätt mot Toulouse. Lyon är det bättre laget och trots bortaplan tror vi att de vinner.

7 St. Etienne – Marseille 1X2
St. Etienne kommer med tre raka seger i liga och cup, 1-0 borta mot Guingamp i ligan senast. Har vunnit 7/9 hemmamatcher den här säsongen. Marseille har en tung period nu med många matcher utan seger, 1-1 hemma mot Monaco senast. Har vunnit 3/9 bortamatcher. Knapp fördel till St. Etienne men vi helgarderar matchen på topptipset.

8 At. Madrid – Girona 1
Copa del Rey. Andra matchen av två, första matchen slutade 1-1. Lagen möttes också i ligan i december, också då slutade matchen 1-1. At. Madrid förlorar sällan men kan ha svårt att avgöra matcherna ibland. Girona spelar ofta oavgjort, fyra raka oavgjorda matcher nu. Fördel till Madrid men har man råd så plocka gärna med krysset.

Systemet på 324 rader:
1X
1X
1X2
1X2
1X2
2
1X2
1