Topptipset 17 Januari 2019

Tre matcher med spansk cupfotboll inleder kupongen som är lite spretig. Spelstopp är 19.29.

1 Barcelona – Levante 1X
Copa del Rey. Andra matchen av två, första mötet slutade 2-1 till Levante. Barcelona vilade en hel del spelare i det första mötet, ställer troligen upp med ett lite starkare lag nu men cupen verkar inte vara en prioritet för många lag. Levante förlorar oftast men gjorde en bra match i första mötet. Barcelona är lite för stora favoriter här och vi plockar med krysset på kupongen.

2 Espanyol – Villarreal 1X2
Copa del Rey. Andra matchen av två, första mötet slutade 2-2. En match mellan två lag som inte har rosat marknaden på slutet. Det här mötet i ligan i november slutade 3-1 till Espanyol. Villarreal spelar ofta oavgjort. Öppen match som vi väljer att helgardera på topptipset.

3 Sociedad – Real Betis 1X2
Copa del Rey. Andra matchen av två, första mötet slutade 0-0. Sociedad gjorde en bra match i ligan senast, seger med 32- mot Espanyol. Fin seger mot Real Madrid före det. Betis har inte vunnit på fyra matcher men mötte Real Madrid senast, 1-2- Jämn match troligen och vi helgarderar den.

4 Vitesse – Excelsior 1
Ligan har haft uppehåll i en knapp månad, Vitesse gjorde en helt ok höst. Vann 5/8 hemmamatcher. Excelsior avslutade hösten med tre raka förluster. Vann 2/8 bortamatcher. Excelsior vann med 2-0 hemma när lagen spelade i oktober. På hemmaplan har Vitesse en bra chans att vinna, etta.

5 Chaves – Porto X2
Chaves inledde säsongen uselt men har spelat upp sig på slutet, ingen förlust på fyra matcher. Har vunnit 2/8 hemmamatcher. Porto imponerar, gör en finfin säsong även om de vinner jämna matcher. Har vunnit 6/8 bortamatcher. Fördel till Porto men de är lite väl stora favoriter vilket gör att vi plockar med krysset också.

6 Lorient – G. Ajaccio 1
Lorient vann äntligen en match efter en tyngre period. Har vunnit 5/10 hemmamatch med 5 oavgjorda. G. Ajaccio förlorade senast hemma mot Auxerre med 0-4. Har vunnit 3/9 bortamatcher. Lorient vann med 31 när lagen spelade i augusti. Lorient har en bra chans att vinna här, etta.

7 Metz – Clermont 1X2
Metz spelar strålande fotboll just nu med idel segrar. Leder serien och har vunnit 6/8 hemmamatcher. Clermont är också svårslaget och spelar en del oavgjorda matcher. På bortaplan har de vunnit 3/9 matcher. Metz vann med 3-2 när lagen spelade i augusti. Fördel till Metz men Clermont är svårspelade, vi väljer att helgardera matchen.

8 Sochaux – Ajaccio 1X2
Sochaux gör lite mål just nu men vinner lite då och då med 1-0. Har vunnit 4/9 hemmamatcher. Spelar sällan oavgjort. Ajaccio har nu tre raka segrar och ser helt ok ut. Har vunnit 3/10 bortamatcher. Svårtippad match, vi helgarderar den på topptipset.

Systemet på 324 rader:
1X
1X2
1X2
1
X2
1
1X2
1X2