Topptipset 18 Januari 2019

Fredag och en ny kupong på Topptipset. Som vanligt på fredagar är det matcher från många olika ligor på topptipset. Spelstopp 20.29 ikväll.

1 Getafe – Alaves 1X2
Två lag som sällan förlorar. Getafe har inte förlorat på tre matcher. Vann senast i ligan med 2-1 borta mot Villarreal. Har vunnit 4/9 hemmamatcher i ligan. Alaves har inte förlorat på fyra matcher nu, spelade 1-1 borta mot Girona senast. Har vunnit 4/10 bortamatcher. Mötet mellan lagen i september slutade 1-1. Krysset ligger närmast till hands men vi helgarderar matchen på topptipset.

2 Hoffenheim – Bayern München X2
Hoffenheim har bara förlorat fyra matcher i ligan. Avslutade höstsäsongen med tre raka oavgjorda matcher. Har vunnit 3/9 hemmamatcher. Bayern har inte sin bästa säsong men har sett lite bättre på slutet. Släpper in lite mål. Har vunnit 7/9 bortamatcher. Bayern vann med 3-1 i augusti. Fördel till Bayern men vi litar in helt på de ännu och spelar X2 på topptipset.

3 Lille – Amiens 1
Lille har spelat bra och ligger tvåa i serien. Vann senast borta mot Caen med 3-1. Har vunnit 6/10 hemmamatcher. Amiens förlorade hemma mot PSG senast, inte mycket att säga om. Har vunnit 2/10 bortamatcher. Lille vann mötet i september med 3-2. Lille är det starkare laget och på hemmaplan tror vi att de vinner.

4 Norwich – Birmingham 1X2
Två lag som har en tung period just nu. Norwich ligger trea i serien men har inte vunnit på länge nu. Spelade 1-1 borta mot West Brom senast. Har vunnit 8/13 hemmamatcher. Birmingham förlorade hemma mot Middlesbrough senast med 1-2. Har vunnit 4/13 hemmamatcher. Mötet mellan lagen i augusti slutade 2-2. Krysset blir förstatecknet men vi helgarderar en öppen match.

5 Sint-Truiden – Genk 2
Sint-Trudien har det tungt just nu och har inte vunnit på länge. Avslutade höstsäsongen med två raka oavgjorda matcher. Har vunnit 5/10 hemmamatcher. Genk leder serien, vann hemma mot Gent med 3-1 i senaste ligamatchen. Har vunnit 7/10 bortamatcher. Mötet mellan lagen i augusti slutade 1-1. Även om Sint-Truiden är bra hemma tror vi att Genk vinner här.

6 Nacional – Braga 1X2
Nacional ligger en bit ner i tabellen, förlorade hemma mot Belenense senast med 0-1. Har vunnit 3/9 hemmamatcher. Braga är med i toppen och förlorar sällan. Vann i cupen i veckan. Har vunnit 3/8 bortamatcher. Braga har vunnit bägge mötena den här säsongen i liga och cup med 5-0 och 4-2. Fördel till Braga men vi litar inte helt på deras bortaspel och helgarderar matchen på topptipset.

7 Guimaraes – Benfica X2
Guimaraes gör det ok på hemmaplan, har vunnit 5/8 matcher. Benfica har nu tre raka segrar. Har vunnit 6/9 bortamatcher. Lagen möttes i cupen senast och då vann Benfica borta med 1-0. Benfica vann även i ligan i augusti med 3-2. Fördel till Benfica och X2 räcker långt.

8 Palermo – Salernitana 1X
Palermo leder serien, vann borta mot Cittaldella med 1-0 senast. Har vunnit 5/9 hemmamatcher. Salernitana förlorade hemma mot Pescara med 2-4 senast. har vunnit 0/8 bortamatcher. Mötet mellan lagen i augusti slutade 0-0. Palermo är bättre och på hemmaplan förlorar man inte. 1X.

Systemet på 216 rader:
1X2
X2
1
1X2
2
1X2
X2
1X