Topptipset 22 Januari 2019

Tisdag och flera cupmatcher finns på kupongen. De fyra sista matcherna kommer från de lite lägre divisionerna i England. Kupongen är svårtippad utan någon given favorit. Spelstopp är 20.44 i kväll.

1 Getafe – Valencia 1X2
Copa del Rey. Första matchen av två. Copa del Rey har ingen högre status nu för tiden bland många klubbar. Troligen vilar båda lagen en del spelare. Getafe har en fin form och har vunnit 3/4 matcher på slutet. 4-0 hemma mot Alaves i ligan senast. Valencia har spelat bra sista veckan, 2-1 borta mot Celta i ligan senast. Valencia vann i ligan med 1-0 i november när lagen möttes där. Öppen match som vi väljer att helgardera.

2 Benfica – Porto 1X2
Ligacupen. En match mellan två lag som har spelat strålande på slutet. Benfica har nu fyra raka segrar. Porto spelar ännu bättre och förlorar väldigt sällan. Benfica vann dock hemma i ligan i oktober med 1-0. Öppet och även här är det lite osäkert hur hårt lagen satsar på cupen. Vi helgarderar den på topptipset.

3 Alkmaar – Vitesse 1
Cupen. Alkmaar har spelat lite bättre på slutet, vann hemma mot Utrecht med 3-0 senast i ligan. Vitesse vann sin senaste ligamatch med 3-2 mot Excelsior. Lagens möte i ligan i augusti slutade 0-0.Knapp fördel till Alkmaar och på hemmaplan så tror vi att de vinner.

4 Monaco – Metz 1X2
Cupen. Monaco har en dålig säsong men har förstärkt under vintern. Föll ihop hemma mot Strasbourg i ligan senast, 1-5. Metz ligger i andradivisionen och gör det bra. Förlorade senast men radade upp segrarna före det. Enda chansen för Monaco att vinna nånting den här säsongen men vi litar inte på de ännu. Vi tar med alla tecken på topptipset.

5 Wimbledon – Fleetwood 1X2
Wimbledon ligger sist i serien och vinner sällan sina matcher. Förlorade hemma mot Barnsley med 1-4 senast. Har vunnit 3/14 hemmamatcher. Möter nu ett Fleetwood som inte har vunnit på länge, 1-1 borta mot Rochdale senast. Har vunnit 3/14 bortamatcher. Lagen har mötts två gånger den hår säsongen och Wimbledon har vunnit båda med uddamålet. Öppen match som vi väljer att helgardera på topptipset.

6 Plymouth – Walsall 1X
Plymouth ligger långt ner i tabellen men har nu tre raka segrar, 2-1 hemma mot Coventry senast. Har vunnit 5/14 hemmamatcher. Walsall vann borta mot Gillingham med 3-0 senast men har haft det tungt innan dess. Har vunnit 5/14 bortamatcher. Walsall vann hemmamötet i augusti med 2-1. Liten fördel till Plymouth och vi tror att det räcker med 1X.

7 Forest Green – Grimsby 1
Forest Green förlorade senast men hade en bra period innan dess. Har vunnit 4/13 hemmamatcher. Grimsby har nu fyra raka förluster och gör väldigt lite mål. 0-1 borta mot Lincoln senast. Har vunnit 4/14 bortamatcher. Forest Green vann med 4-1 i augusti. Fördel till Forest Green och på hemmaplan tror vi att de vinner.

8 Yeovil – Lincoln X2
Yeovil ligger långt ner i serien men har nu två raka segrar, 2-0 hemma mot Notts Co senast. Har vunnit 2/14 hemmamatcher. Lincoln leder serien, vann hemma mot Grimsby med 1-0 senast. Gjorde det bra mot Everton i FA-cupen före det. Har vunnit 7/13 bortamatcher. Lincoln är snäppet bättre än Yeovil och det räcker med att spela X2 på topptipset.

Systemet på 324 rader:
1X2
1X2
1
1X2
1X2
1X
1
X2