Topptipset 23 Januari 2019

Onsdag och kupongen består till största del av matcher från den skotska ligan. Det finns ett par stora favoriter att luta sig mot ikväll. En flerkupong behöver inte vara fel. Spelstopp är 18.29.

1 Celtic – St.Mirren 1
Celtic leder serien men är inte lika överlägsna som vanligt. Förlorade senaste ligamatcher med 0-1 borta mot Rangers. Är hemmastarka och har vunnit 9/9 hemmamatcher i serien. St.Mirren ligger långt ner i serien och vinner sällan. Har vunnit 1/10 bortamatcher. Mötet mellan lagen i september slutade 0-0. Även om Celtic är väldigt mycket streckade så vinner de på hemmaplan.

2 Kilmarnoc – Rangers X2
Kilmarnoc gör en strålande säsong och ligger trea i serien, inte långt efter ledande Celtic. Förlorar sällan och har vunnit 7/10 hemmamatcher. Rangers har en poäng mer och ligger tvåa. Vann mot Celtic senast. Har vunnit 4/10 bortamatcher. Mötet i ligan i oktober slutade 1-1, Rangers vann i ligacupen med 3-1 borta i augusti. Rangers är lite starkare och vi tror att det räcker med X2 på topptipset.

3 Hamilton – Aberdeen X2
Hamilton har haft det tungt på slutet och har svårt att göra mål. Har vunnit 2/10 hemmamatcher. Aberdeen ligger strax efter topplagen i serien. Har vunnit 5/10 bortamatcher. Aberdeen vann hemma i oktober med 3-0. Aberdeen är klart bättre och de förlorar inte, X2 räcker långt.

4 Hearts – Dundee 1
Hearts skuggar topplagen i serien och har två raka segrar i ligan. Har vunnit 6/10 hemmamatcher. Dundee har det svårt och ligger sist i serien. Har spelat nån oavgjord på slutet. Har vunnit 1/10 bortamatcher. Hearts vann med 3-0 i oktober. Hearts bör vinna relativt enkelt på hemmaplan, etta.

5 Motherwell – Hibernian 1X2
Motherwell har haft en tung period på slutet med bara en seger på de fem senaste matcherna. Har vunnit 2/10 hemmamatcher. Hibernian har inte heller vunnit på länge i ligaspelet. Har vunnit 3/10 bortamatcher. Hibernian vann med 3-0 i augusti. Krysset blir utgångstecknet men vi helgarderar matchen på topptipset.

6 St. Johnstone – Livingstone 1X2
En match mellan två mittenlag. St. Johnstone har två raka segrar i ligan och har vunnit 3/10 hemmamatcher. Livingstone har tappat formen helt på slutet och har inte vunnit på länge nu. Har vunnit 1/10 bortamatcher. St. Johnstone vann med 1-0 i oktober. Liten fördel till hemmalaget men vi helgarderar matchen på topptipset.

7 Nimes – Angers 1X2
Två lag som inte har imponerat på slutet. Nimes förlorade senast hemma mot Toulouse med 0-1. Har svårt att göra mål. Har vunnit 3/10 hemmamatcher. Angers vann äntligen en match senast, 1-0 hemma mot Nantes. Har också svårt att göra mål. Har vunnit 2/9 bortamatcher. Nimes vann en galen match mellan lagen i augusti med 4-3. Krysset är förstatecknet men vi tar med alla tecken.

8 Braga – Sp. Lissabon 1X2
Ligacupen. Två lag in bra form men frågan är hur hårt de satsar på ligacupen. Kan bli en del rotationer i lagen. Braga vann i ligan senast borta mot Nacional med 3-0. Förlorar sällan. Lissabon vann hemma mot Moreirense med 2-1 senast i ligan. Braga vann hemma i ligan när lagen spelade i september med 1-0. Öppen match och vi helgarderar på topptipset.

Systemet på 324 rader:
1
X2
X2
1
1X2
1X2
1X2
1X2