Topptipset 30 Januari 2019

1 Liverpool – Leicester 1
Liverpool leder ligan och vann senast hemma mot Crystal Palace med 4-3. Har vunnit 19/23 ligamatcher varav 10/11 på hemmaplan. Leicester har det tungt just nu, tre raka förluster och man släpper in mycket mål. Har vunnit 5/12 bortamatcher. Liverpool vann mötet i September med 2-1. Klar fördel till Liverpool och vi tror att de vinner på hemmaplan.

2 Bournemouth – Chelsea X2
Bournemouth vann hemma mot West Ham senast med 2-0, var första seger på länge. Har vunnit 6/12 hemmamatcher. Chelsea kommer med två raka vinster i olika cuper. Har vunnit 7/11 bortamatcher. Chelsea har vunnit båda de tidigare mötena mellan lagen den här säsongen i liga och ligacup, båda på hemmaplan. Knapp fördel till Chelsea men vi varnar lite för Bournemouth och tar med krysset på kupongen.

3 Southampton – Crystal Palace 1X2
Två lag som spelat helt ok på slutet. Southampton vann hemma mot Everton med 2-1 senast. Har vunnit 2/11 hemmamatcher enbart. Crystal Palace vann hemma mot Tottenham i FA-cupen med 2-0 senast. Knapp förlust mot Liverpool innan dess. Har vunnit 4/12 bortamatcher. Southampton vann med 2-0 när lagen spelade i September. Knapp fördel till hemmalaget med vi tar med alla tecken på topptipset.

4 Tottenham – Watford 1X2
Tottenham har en hel del skadebekymmer. Har två förluster i cuper mot Crystal Palace och Chelsea på slutet, vann senaste ligamatchen med 2-1 borta mot Fulham. Har vunnit 6/10 hemmamatcher. Watford är inne i en fin period och har inte förlorat på lägen nu, vann borta mot Newcastle med 2-0 i FA-cupen senast. Har vunnit 4/11 bortamatcher. Watford vann i ligan i September med 2-1, ligacupmatchen samma månad slutade 2-2. Tottenham har ännu inte spelat oavgjort i ligan. Knapp fördel till Tottenham men vi garderar med ett kryss.

5 Barcelona – Sevilla 1X
Copa del Rey. Sevilla vann första matchen med 2-0. Frågan är hur hårt Barcelona kommer att satsa på matchen, fokus ligger nog på ligan. Sevilla har gjort det bra i de två senaste matcherna. Knapp fördel till Barcelona men vi garderar med ett kryss.

6 Betis – Espanyol 1
Copa del Rey. Första mötet slutade 1-1. Betis har en lite bättre form och känslan är att de satsar lite mer på cupen än sina motståndare. Betis vann med 3-1 i ligan i December. Fördel till Betis och vi tror att de vinner. Etta.

7 Atalanta – Juventus 1X2
Italienska cupen. Atalanta gör det på bra just nu, har inte förlorat på länge nu, spelade 3-3 hemma mot Roma senast. Juventus bara vinner och vinner. Frågetecken hur hårt de satsar på cupen. Ligamötet mellan lagen i december slutade 2-2. Fördel till Juventus men vi helgarderar matchen på topptipset.

8 Nantes – St.Etienne 1X2
Nantes kommer med tre raka 0-1 förluster i ligan nu. Har vunnit 4/10 hemmamatcher. Etienne gjorde en plattmatch i cupen senast, 3-6 mot Dijon. Har vunnit 2/10 bortamatcher. Etienne vann med 3-0 när lagen spelade i November. Öppen match, krysset blir förstatecknet men vi helgarderar på topptipset.

Systemet på 324 rader:
1
X2
1X2
1X2
1X
1
1X2
1X2