Topptipset 7 februari 2019

Torsdag och en lite sparsmakad kupong på topptipset. Tyvärr så spelas inte alla matcher i kväll utan några först i morgon. Spelstopp är 20.29 i kväll.

1 Lazio – Empoli 1
Lazio har inte sin bästa säsong och har haft lite svårt att vinna ibland. Vann borta mot Frosinone senast med 1-0. Har vunnit 5/11 hemmamatcher. Empoli har det tungt just nu och har inte vunnit på länge nu. Spelade 2-2 hemma mot Chevio senast. Har vunnit 0/10 bortamatcher. Lazio vann mötet mellan lagen i september med 1-0. Även om inte Lazio är superbra är de bättre än Empoli på hemmaplan, etta.

2 Guingamp – Lyon 2
Franska cupen. Guingamp har svårt att vinna i ligan men vinner en och annan cupmatch. Lyon spelar strålande just nu och vann hemma mot PSG med 2-1 senast i ligan. Lyon vann med 4-2 borta i ligan i november. Vi tror på ett liknande resultat nu och lämnar tvåan ensam på kupongen.

3 R.Betis – Valencia 1X2
Copa del Rey. Betis gjorde det bra i ligan i helgen, 1-0 hemma mot At.Madrid. Valencia spelade 2-2 borta mot Barcelona i ligan senast. Inte dumt. Nu är det cup och bägge lagen lär vila en del spelare. Vi helgarderar matchen på topptipset.

4 Aston Villa – Sheffield Utd 1X2
Villa har varit lite av en besvikelse på slutet och har bara en seger på de fem senaste matcherna nu. Spelade 0-0 borta mot Reading senast. Har vunnit 6/15 hemmamatcher. Sheffield ligger trea i serien och kan nå en plats till PL. Vann hemma mot Bolton med 2-0 senast. Har vunnit 7/15 bortamatcher. Sheffield vann hemma med 4-1 i september. Liten fördel till Sheffield men det är en öppen match, vi helgarderar den på topptipset.

5 Chevio – Roma X2
Chevio ligger sist och har bara vunnit en enda match på hela säsongen. Spelade 2-2 borta mot Empoli senast. Har vunnit 0/11 hemmamatcher. Roma har varit en stor besvikelse på slutet, fick 1-1 hemma mot Milan senast. har vunnit 3/11 bortamatcher. Mötet mellan lagen i september slutade 2-2. Roma har nu en lämplig uppgift efter flera svaga matcher i rad. Vinner dock sällan på bortaplan, det räcker långt med X2 på topptipset.

6 Valladolid – Villarreal 1X2
Valladolid förordade borta mot Huesca senast med hela 0-4 senast, seger mot Celta före det. Har vunnit 3/10 hemmamatcher. Villarreal har inte vunnit på länge nu, spelade 2-2 hemma mot Espanyol senast. Har vunnit 2/10 bortamatcher. Valladolid vann mötet i September med 1-0. Två lag som säker efter formen, knapp fördel till hemmalaget men vi helgarderar matchen.

7 Mainz – Leverkusen X2
Mainz gör det helt ok just nu även om det blev förlust senast, 0-3 borta mot Augsburg. två segrar innan dess. Har vunnit 4/10 hemmamatcher. Leverkusen gjorde en dåligt cupmatch senast men vann hemma mot Bayern München med 3-1 för det. Har vunnit 4/10 bortamatcher. Leverkusen vann mötet i september med 1-0. Leverkusen har en bra period men är lite ojämna, Mainz nöjda med oavgjort. Vi spelar X2 på topptipset.

8 Dijon – Marseille 1X2
Dijon har lite svårt att göra mål i ligan men har spelat bra i cupen mot enklare motstånd. Har vunnit 3/10 hemmamatcher. Marseille vann hemma mot Bordeaux senast med 1-0. Två förluster innan dess. Spelar ofta i jämna matcher. Har 4/12 bortamatcher. Marseille vann med 2-0 i november. Knapp fördel till Marseille men Dijon kan överraska lite här, helgardering.

Systemet på 324 rader:
1
2
1X2
1X2
X2
1X2
X2
1X2