Topptipset 8 februari 2019

Flera matcher som också var med på gårdagens kupong. Spelstopp är 20.29 i kväll.

1 Aston Villa – Sheffield Utd 1X2
Villa har varit lite av en besvikelse på slutet och har bara en seger på de fem senaste matcherna nu. Spelade 0-0 borta mot Reading senast. Har vunnit 6/15 hemmamatcher. Sheffield ligger trea i serien och kan nå en plats till PL. Vann hemma mot Bolton med 2-0 senast. Har vunnit 7/15 bortamatcher. Sheffield vann hemma med 4-1 i september. Liten fördel till Sheffield men det är en öppen match, vi helgarderar den på topptipset.

2 Chevio – Roma X2
Chevio ligger sist och har bara vunnit en enda match på hela säsongen. Spelade 2-2 borta mot Empoli senast. Har vunnit 0/11 hemmamatcher. Roma har varit en stor besvikelse på slutet, fick 1-1 hemma mot Milan senast. har vunnit 3/11 bortamatcher. Mötet mellan lagen i september slutade 2-2. Roma har nu en lämplig uppgift efter flera svaga matcher i rad. Vinner dock sällan på bortaplan, det räcker långt med X2 på topptipset.

3 Valladolid – Villarreal 1X2
Valladolid förordade borta mot Huesca senast med hela 0-4 senast, seger mot Celta före det. Har vunnit 3/10 hemmamatcher. Villarreal har inte vunnit på länge nu, spelade 2-2 hemma mot Espanyol senast. Har vunnit 2/10 bortamatcher. Valladolid vann mötet i September med 1-0. Två lag som säker efter formen, knapp fördel till hemmalaget men vi helgarderar matchen.

4 Mainz – Leverkusen X2
Mainz gör det helt ok just nu även om det blev förlust senast, 0-3 borta mot Augsburg. två segrar innan dess. Har vunnit 4/10 hemmamatcher. Leverkusen gjorde en dåligt cupmatch senast men vann hemma mot Bayern München med 3-1 för det. Har vunnit 4/10 bortamatcher. Leverkusen vann mötet i september med 1-0. Leverkusen har en bra period men är lite ojämna, Mainz nöjda med oavgjort. Vi spelar X2 på topptipset.

5 Dijon – Marseille 1X2
Dijon har lite svårt att göra mål i ligan men har spelat bra i cupen mot enklare motstånd. Har vunnit 3/10 hemmamatcher. Marseille vann hemma mot Bordeaux senast med 1-0. Två förluster innan dess. Spelar ofta i jämna matcher. Har 4/12 bortamatcher. Marseille vann med 2-0 i november. Knapp fördel till Marseille men Dijon kan överraska lite här, helgardering.

6 Moreirense – Porto 2
Moreirense har nu två raka uddamålsvinster i ligan, ganska stabila i försvaret. Har vunnit 6/9 hemmamatcher. Porto leder serien och förlorar sällan. Fick 0-0 borta mot Guimaraes senast. Har vunnit 7/10 bortamatcher. Porto har vunnit ligamötet i september (3-0) och i cupen i december, båda på hemmaplan. Porto är bättre nu behöver de tre poäng för att hålla undan i ligatoppen. Tvåa.

7 Genk – St.Liege 1
Genk leder serien, vann borta mot Beveren senast med 2-1. Har vunnit 7/12 hemmamatcher. Liege vann hemma mot Anderlecht med 2-1 senast. Har vunnit 4/12 bortamatcher. Mötet mellan lagen i oktober slutade 1-1. Genk är starka på hemmaplan och lite bättre. Vi tror att det blir hemmaseger här.

8 Gijon – Osasuna 1X2
Gijon vann borta mot Extrem UD senast med 3-0. Är lite upp och ner i sina prestationer. Har vunnit 6/12 hemmamatcher. Osasuna är med och jagar en plats i LaLiga. Vann hemma mot Granada senast med 1-0. Har vunnit 3/12 bortamatcher. Osasuna vann hemmamötet med 1-0 i september. Jämn match och vi väljer att helgardera den på topptipset.

Systemet på 324 rader:
1X2
X2
1X2
X2
1X2
2
1
1X2